Eb 2016: a legjobbakhoz képest így állunk – az 1. forduló legjei

Vágólapra másolva!
2016.06.15. 21:18
null
Fabregas mögött, Fellaini és Dele Alli előtt: Kleinheisler a 13. a középső támadó középpályások listáján (Fotó: Hegedüs Gábor)
Magyarország első fordulóbeli, Ausztria elleni 2–0-s győzelmét követően vezeti csoportját a labdarúgó Európa-bajnokságon. De mit mutatnak a számok? Az InStat Football statisztikai elemzőrendszer segítségével néztünk körül az 1. forduló legjobbjai között – sok ábra, kevés szám! A statisztikákban a listavezetők mellett a magyar válogatott csoportjának tagjaira koncentráltunk.

A magyar válogatott a játékosindexek átlaga alapján a 16. helyen végzett a 24 csapat között, a magyar–osztrák legjobb teljesítményét magának tudó Király Gábor áll legjobban a posztonkénti ranglistán – 6. a kapusok között.

Következő ellenfelünk, Izland igencsak sajátos játékstílussal rukkolt ki, „le is vette” egy pontra Portugáliát: az északiak kísérleteztek a legkevesebbszer meccsükön (ám mind a négy kísérletük kaput talált, és egy be is ment – remek hatékonyság!), náluk volt a második legkevesebbet a labda, a támadások számában is utolsó előttiek. Izland passzolta a legkevesebbet a mezőnyből, az átadások átlagos hosszát figyelembe véve pedig az északiak rangelsők. Kick and rush? Azért jóval többek ennél!

A forduló játékosa a francia válogatott kulcsembere, Dimitri Payet lett, míg a forduló legjobb összteljesítményt nyújtó csapata az Ukrajnát legyőző, világbajnoki címvédő Németország.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik