Eb 2016: „Hülye volt” – Robben kiosztotta kiállított csapattársát

Vágólapra másolva!
2015.09.04. 10:10
null
Itt kezdődött minden… (Fotó: Action Images)
Arjen Robben, a Bayern München sztárja keményen kritizálta a csütörtöki Hollandia–Izland (0–1) Európa-bajnoki selejtezőn kiállított Bruno Martins Indit.

Nehéz elképzelni rémálomszerűbb debütálást egy szövetségi kapitány számára annál, mint amilyet Danny Blind élt át a holland kispadon az Izland ellen 1–0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn. A hollandok úgy szenvedtek vereséget hazai pályán, hogy közben Robben megsérült, Martins Indi az első félidőben piros lapot kapott, Gregory van der Wiel összehozott egy büntetőt, 18 lövési kísérletükből pedig egyetlen gól sem született.

Bruno Martins Indit, a Porto hátvédjét a 33. percben állították ki, miután a földön fekve megütötte Kolbeinn Sighthórssont.


A holland csapatkapitány, Arjen Robben két perccel korábban hagyta el a pályát sérülés miatt.

„Csapatkapitányként minden esetben kiállok a társaim mellett, de erről az esetről csak annyit tudok mondani, hogy rettenetes hülyeség volt. Martins Indi cserben hagyta a csapatot” – nyilatkozta a Bayern támadója.

Hasonló véleményen volt Danny Blind szövetségi kapitány is.

„Minden a piros lap pillanatában fordult rosszra. Martins Indi felelősségét nem lehet kizárni, pedig tisztában volt vele, mekkora a tét. A kiállítás teljesen jogos volt. Egy labdarúgónak tudnia kell uralkodnia az érzésein. Nem volt oka, hogy ezt tegye, mi pedig nagy árat fizettünk érte” – értékelt a hazai vereséggel debütáló Blind.

Az A-csoportban továbbra is a pótselejtezőt érő harmadik helyen álló Hollandia csütörtöki vereségét követően hat pontra került az automatikus kvalifikációt jelentő második helytől (Csehország), és nyolc pontra az éllovas Izlandtól. Az oranje legközelebb Törökországban lép pályára, vasárnap.

Arjen Robben szerint még van esélyük talpra állni.

„A futballban az a csodálatos, hogy mindig van egy új esély. Hatalmas csalódás az Izland elleni eredmény, de ezt magunk mögött kell hagynunk, és ki kell használnunk a megmaradt lehetőségeinket” – tette hozzá a szélső.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik