Eb 2016: két öngól is kellett a fölényes orosz sikerhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.08. 19:52
Magabiztos győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket Oroszország, amely Moszkvában 4–0-ra legyőzte Liechtenstein válogatottját.

Fabio Capello – a nyári világbajnokságon csalódást okozó, azóta első tétmérkőzésén pályára lépő – együttese kiválóan kezdte a találkozót, legalábbis gólok tekintetében. A 4. percben Ignasevics életerős szabadrúgása után Büchel testén változtatott irányt a labda, amely a vendégek kapujában kötött ki.Fabio Capello – a nyári világbajnokságon csalódást okozó, azóta első tétmérkőzésén pályára lépő – együttese kiválóan kezdte a találkozót, legalábbis gólok tekintetében. A 4. percben Ignasevics életerős szabadrúgása után Büchel testén változtatott irányt a labda, amely a vendégek kapujában kötött ki.

A vezetés megszerzését követően az oroszok dominálták a mérkőzést, de támadásban keveset mutattak. A félidő hajrájára aztán megrázták magukat, az utolsó tíz percben több hatalmas helyzetet is kialakítottak, de maradt a sovány előny a szünetre.

A második játékrészt is gyors góllal kezdték Dzagojevék, az 50. percben egy újabb – valamivel komikusabb – öngól duplázta meg a hazai előnyt, négy perccel később pedig Kombarov volt eredményes büntetőből – így szűk egy óra játék alatt a lényegi kérdések eldőltek.

A tizenegyest kiharcoló Dzjuba még megszerezte első gólját az orosz válogatott mezében, a Szpartak Moszkva 26 éves csatára állította be a végeredményt.

Oroszország tehát fölényes győzelemmel indította útjára a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra zajló selejtezősorozat G-csoportjának küzdelmeit, a hatosból hétfő este további két mérkőzést, Ausztria–Svédország és Montenegró–Moldova találkozókat rendeznek.

EURO 2016, SELEJTEZŐK
Szeptember 8., hétfő
G-CSOPORT
Oroszország–Liechtenstein 4–0

Moszkva, Himki Aréna. V: Delferiere (belga)
OROSZORSZÁG: Akinfejev (Lodigin, 72.) – Szmolnyikov, Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Glusakov, Dzagojev (Ozdojev, 64.), Cserisev– Kerzsakov (Dzjuba, a szünetben), Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
LIECHTENSTEIN: Jehle – Quintans (Wolfinger, 67.), Frick, Wieser, Burgmeier – Yildiz, Büchel, Polverino (Gubser, 73.), Hasler, Christen (Brandle, 64.) – Salanovic. Szövetségi kapitány: Rene Pautrisch
Gólszerzők: Büchel (4., – öngól), Burgmeier (50., – öngól), Kombarov (54., – 11-esből), Dzjuba (65.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik