Eb 2016: ezért választotta Schweinsteiger, hogy az olasz tábor előtt rúgjanak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.03. 16:12
null
Schweinsteiger azt választotta, hogy az olasz tábor előtt rúgjanak (Fotó: Reuters)
Még Kassai Viktor is meglepődött Bastian Schweinsteiger döntésén, amikor a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt választotta, hogy az olasz tábor előtt rúgják a tizenegyeseket.

Mint ismert, 1–1-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítás után tizenegyesekre került sor a Németország–Olaszország Európa-bajnoki negyeddöntőn. Ekkor már a csereként beálló Schweinsteiger ment oda Gianluigi Buffon társaságában Kassaihoz, hogy válasszon. Mindkét pénzfeldobást a német nyerte meg, aki meglepő módon úgy döntött, hogy az olasz tábor elé menjenek, illetve az ellenfél kezdje meg a rúgásokat. Az alábbi videón látszódik, hogy még a magyar játékvezető is visszakérdezett, biztosan ezt akarja-e a német kapitány.

A Bild később utánajárt Schweinsteiger választásának: „Igen, megnyertem mindkét feldobást – ismerte el a középpályás. – Egy kicsit végiggondoltam a választás előtt, hogyan történt a múltban. Eszembe jutott egy müncheni tizenegyespárbaj [a 2012. május 19-i Chelsea elleni BL-döntő – a szerk.], amit a Déli kanyar előtt elveszítettünk. Szintén beugrott az előtte Madridban megvívott párharc [a 2012. április 25-i BL-elődöntő a Bayern és a Real között – a szerk.], amikor a spanyol tábor előtt tudtunk nyerni. Míg itt az Eb-n a lengyelek a svájci szurkolók előtt tudták behúzni a tizenegyesrúgásokat a nyolcaddöntőben. Ezért úgy gondoltam magamban, rúgjunk csak az olasz tábor előtt, aminek látszólag az ellenfél szurkolói is örültek."

A német lap megkérdezett egy sportpszichológust is, és Matthias Herzog úgy nyilatkozott, Schweinsteiger ezzel csökkentette a nyomást a csapatán, és áttolta a felelősséget az olaszokra. „Egy összefüggő kék tábor, aki ha pfujol is, még nyugtató hatással is lehetett a németekre."

Az már más kérdés, hogy az első öt sorozatban három-három játékos is hibázott mindkét csapatban. Érdekesség, hogy a Premier League-ben játszó légiósok (Pelle – Southampton; Özil – Arsenal; Darmian, Schweinsteiger – MU) mind kihagyták a kísérletüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik