Eb 2016: Erősek maradtunk, a torna még nem ért véget – Bale

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 18:05
null
A meccs végén az angol szurkolók örülhettek (Fotó: Action Images)
Jamie Vardy és Daniel Sturridge érthetően elégedetten nyilatkozott, miután Anglia kettejük góljával fordított Wales ellen, de a walesiek gólját szerző Gareth Bale sem tört le, és már a következő akadállyal foglalkozik. Alan Shearer szerint Roy Hodgson szövetségi kapitány jól nyúlt bele a meccsbe és kiemelte Wayne Rooney nagyszerű munkáját is.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

„Mindenki kezdő szeretne lenni, de ez csapatjáték, mind együtt vagyunk benne, és amikor bejössz a pályára, hatást akarsz gyakorolni a játékra – szerencsére ez sikerült nekem. Úgy gondoltuk, hogy jól játszottunk, az üzenet egyértelmű volt, folytatni tovább, menni előre, és reménykedni, hogy eredménnyel járunk. Mindig csak egy meccsel foglalkozunk, ma nyertünk, és reméljük, hogy a következőn is örülhetünk” – mondta az egyenlítő gólt szerző Jamie Vardy.

A győztes gólt szerző Daniel Sturridge érthetően elégedett volt a lefújást követően:

„Nagyszerű érzés, hihetetlen. Hálás vagyok a mesternek a lehetőségért, és köszönöm Istennek, hogy betalálhattam. Fantasztikus érzés.”

„Ez csupán egy csoportmeccs volt, úgyhogy senki sem akar túl izgatott lenni, de a légkör hihetetlen volt, ahogyan a két ország közötti itteni összetartozás is.”

„Nagyszerű érzés győzelemhez segíteni a srácokat, a testvérem és az unokatestvérem is elutazott ide a meccsre, nekik is nagyszerű élmény volt.”

Gareth Bale már előre tekintett:

„Természetesen csalódottak vagyunk, de nagyon büszke vagyok mindenkire. Beleadtunk mindent, ahogy mindig szoktuk. Csalódottak vagyunk, belül erősek maradtunk. A torna még nem ért véget. Még erősebben várjuk a következő meccset. Tovább küzdünk a továbbjutásért.”

Alan Shearer szerint Roy Hodgson jól nyúlt bele a meccsbe és az angolok megérdemelten nyertek.

„Sokkal jobb második félidő volt. Roy (Hodgson) megtette, amit meg kellett tennie, kockáztatott és cserélt. Amikor valakit behozol, annak hatást kell gyakorolni a játékra, és a két srác ezt megtette – utalt a szünetben beálló Vardyra és Sturridge-ra. – Megérdemelt siker.”

A korábbi kiváló csatár Rooney kiváló játékára is kitért.

A Manchester United játékosa középpályásként hat helyzetet dolgozott ki Wales ellen, 1996 óta egy angol sem tudott ennyit felmutatni, akkor a németek elleni elődöntőben Andertonnak volt ennyi.

„Rooney az egyetlen angol, aki mindkét meccsen fantasztikus volt.
Az első meccs legjobbja volt, és nem lesz ettől messze a mostanin sem. Diktálni akarta a játék tempóját, kontrollálni azt és nagyon jól játszott.”

Wales legutóbb 1984-ben, egy felkészülési mérkőzésen tudta legyőzni Angliát, tétmeccseken a mostani összecsapást is beleszámítva egy döntetlen és tíz vereség a „háromoroszlánosok” elleni mérleg.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ANGLIA–WALES 21 (01)
Lens, Stade Bollaert-Delelis, 34 033 néző. Vezette: Brych (német)
ANGLIA: Hart – Walker, G. Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, a szünetben), Sterling (Sturridge, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
WALES: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerző: Vardy (56.), Sturridge (92.), ill. Bale (42.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 2 1 1 3–2 +1 4
2. Wales 2 1 1 3–3 0 3
3. Szlovákia 2 1 1 3–3 0 3
4. Oroszország 2 1 1 2–3 –1 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik