Eb 2016: „CR hihetetlen beszéddel inspirált minket”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 10:26
Cristiano Ronaldót sérülés miatt már a 25. percben le kellett cserélni a vasárnapi labdarúgó Európa-bajnoki döntőben. A portugálok sztárja ezután a kispadról folyamatosan motiválta társait, a félidőben pedig lelkesítő beszédet is tartott, aminek meglett az eredménye. Portugália Éder 109. percben szerzett góljával legyőzte a házigazda franciákat és Európa-bajnok lett.

„Sokkos állapotban voltunk Cristiano Ronaldo, a csapatkapitányunk elvesztése után, de ezen pont az ő félidei beszéde segített át minket. Az nagyon kemény pillanat volt. Fantasztikusan szép szavakat intézett felénk. Roppant magabiztossá tett minket. Azt mondta, biztos abban, hogy győzni fogunk, maradjunk együtt, és harcoljunk meg a sikerért. Ez tényleg hihetetlen módon inspirált minket. Azt gondolom, a csapat hozzáállása lenyűgöző volt. Szerintem megmutattuk az este folyamán, hogy együtt sokkal erősebbek voltunk” – kezdte a jobbhátvéd, Cédric Soares az ESPN-nek adott interjújában.Cédric Soares az ESPN-nek adott interjújában.

A Southampton védője a csapatkapitány kispadon végzett „munkáját" is kiemelte.

„Lenyűgöző volt a hozzáállása. Mindig sokat segít a csapattársainak, rengeteg motivációs beszédet tart, a csapat pedig most is reagált rá, ami nagyon jó volt. Az egész meccsen mindenkihez intézett néhány szót. Nagyon boldog vagyok, hogy a tagja lehettem ennek a csapatnak, és hogy részese lehetek az Eb-sikernek” – tette hozzá Soares.

A győztes gólt szerző Éder is arról beszélt, hogy a beállításakor Cristiano Ronaldo azt mondta neki, ő szerzi majd a mindent eldöntő találatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik