Eb 2016: Cantona után Benzema is nekiment Deschamps-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 08:25
Éric Cantona után Karim Benzema, a Real Madrid francia sztárja is úgy gondolja, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány politikai nyomásra hagyta ki a támadót a válogatott Európa-bajnoki keretéből.

Mint ismert, Éric Cantona, a Manchester United francia legendája kritizálta Deschamps-ot, mondván, a szakember Karim Benzemát és Hatem Ben Arfát a két játékost a származása miatt nem válogatta be a nemzeti csapatba. Cantona azt is tudni véli, hogy a szövetségi kapitány a döntését Manuel Valls francia miniszterelnök nyomására hozta meg.a szakember Karim Benzemát és Hatem Ben Arfát a két játékost a származása miatt nem válogatta be a nemzeti csapatba. Cantona azt is tudni véli, hogy a szövetségi kapitány a döntését Manuel Valls francia miniszterelnök nyomására hozta meg.

„Az biztos, hogy Benzemát és Ben Arfát a franciák legjobb játékosai között lehet emlegetni – nyilatkozta korábban a Guardiannak Cantona. – Emellett azt is tudjuk, hogy mindketten Afrikából származnak. A kérdés tehát nyitott.”

Cantona után Karim Benzema, az egyik érintett sem kímélte Deschamps-ot, és igazat adott az 50 esztendős MU-ikonnak.

„Meghajolt a nyomásnak, amely Franciaország rasszista feléből nehezedett rá” – vélekedett a blancók sztárja.

„Az országunkban a szélsőséges párt a legutóbbi két választáson egyaránt bejutott a második körbe, ezért nem tudom, vajon Deschamps ezt a döntést egyedül hozta-e meg, mert jól kijöttünk, mint ahogy az elnökkel és a többiekkel is. Ami a teljesítményemet illeti, nem értem, miért maradtam ki. A bíróság nem ítélt el, nem vagyok bűnös, úgyhogy meg kellene várnunk, mit mond az igazságszolgáltatás. Mindenesetre imádom a labdarúgást, és a csapatot is.”

Az algériai származású Benzema a 2015–2016-os szezonban 28 gólt szerzett a Real Madridban, míg a tunéziai gyökerekkel rendelkező Ben Arfa 18 találatot jegyzett a Nice színeiben.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik