Eb 2016: Besicék még nem nyertek, de a céljuk változatlan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.26. 10:19
Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban még nyeretlen bosnyák labdarúgó-válogatott négy mérkőzést követően a B-csoport ötödik helyén áll, ám Muhamed Besic, a nemzeti csapat alapembere szerint továbbra is reális célként lebeg a játékosok szeme előtt, hogy kvalifikálják magukat a franciaországi kontinenstornára.

„Egyértelmű, mostantól minden meccs felér számunkra egy döntővel. Hat mérkőzés van hátra, nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Lépésről lépésre kell haladnunk, most csak azon járhat az agyunk, hogyan nyerhetjük meg az Andorra elleni találkozót. Még mindig reális cél, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra” – mondta Besic a klix.ba című internetes oldalnak.

A bosnyák válogatott az első négy fordulóban kikapott Ciprustól és Izraeltől, valamint döntetlent játszott Walesszel és Belgiummal, így két ponttal a csoport ötödik helyén áll.

„Jó formában érzem magam, bár a legutóbbi három hétben nem kaptam állandó játéklehetőséget. A menedzser »forgatja« a csapatot, amit tiszteletben tartok. Ugyanolyan keményen dolgozom, mint korábban, készen állok a bevetésre. Nem okoz gondot, hogy Angliában kell megállnom a helyemet” – tette hozzá a Ferencváros korábbi játékosa.

A bosnyákok szombaton a B-csoport sereghajtója, Andorra otthonában lépnek pályára.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Izrael 3 3 9–2 +7 9
2. Wales 4 2 2 4–2 +2 8
3. Ciprus 4 2 2 9–5 +4 6
4. Belgium 3 1 2 7–1 +6 5
5. Bosznia-Hercegovina 4 2 2 2–6 –4 2
6. Andorra 4 4 2–17 –15 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik