Eb 2016: csoportriválisaink rápörögtek a jegyekre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.21. 09:08
A legtöbb jegyet Lengyelország, Svájc, Franciaország, Ausztria és Írország szurkolói igényelték a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

Az osztrák és a lengyel szövetség pontos számokat közölt: Ausztriából 300 ezer, Lengyelországból 360 ezer belépőt vásárolnának.

Nyugati szomszédainktól a mieink elleni összecsapásra 56, Izland ellen 70, Portugália ellen pedig 97 ezren utaznának szívesen, és mintegy 77 ezer belépőt már az egyenes kieséses szakaszra is foglaltak. A legtöbbeket érdeklő csoportmérkőzések közé került az Írország–Svédország, a Portugália–Ausztria és a Németország–Lengyelország összecsapás, ez utóbbi nem kis mértékben a lengyeleknek köszönhetően, akik csak erre a kilencven percre több mint 120 ezren utaznának Franciaországba.

A legérdekesebb jegyigénylő nemzet azonban Izland! Noha az Eb-újonc szeretne a csoportunkban a legkevesebb belépőhöz jutni, nem árt alaposabban utánagondolni a 26 985 igénylésnek. Elvégre Izland nagyjából 330 ezres ország, vagyis a teljes népesség 8.2 százaléka a helyszínen követné a válogatott történelmi meccseit. Csak összehasonlításképp, ha Németország lakosságának ilyen hányada kelne útra, 6.6 millióan, Magyarországról pedig megközelítőleg 820 ezren érkeznének az Eb-re.

Már kedden napvilágot látott a hír, miszerint a magyar szurkolók összesen 111 970 darab belépőt igényeltek a magyar érdekeltségű mérkőzéseke.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ VÁLOGATOTTRÓL – BENNE A STIEBER ZOLTÁNNAL KÉSZÜLT EXKLUZÍV INTERJÚVAL – KÉTOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST TALÁL A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN, AMELYET IDE KATTINTVA DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHAT.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik