Eb 2016: csak Halepet ünnepelték a románok, Viagra kell nekik

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2015.09.08. 07:42
Belfast és Budapest után Bukarestben a görögök ellen is ikszelt a román válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőiben, a sorozatban harmadszor játszott gól nélküli döntetlen után már Anghel Iordanescu szövetségi kapitány sem volt elégedett – annak ellenére, hogy a románok tartják az egyenes ági továbbjutást érő második helyet.

„Mindannyian győzni akartunk, voltak jó pillanataink, de az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Támadtunk, gólokat akartunk szerezni, de a támadójátékunkból hiányzott a tiszta fej és az erő” – nyilatkozta Iordanescu, aki Marica, Stancu és Rusescu hiányára vezette vissza a nemzeti együttes gólképtelenségét. Iordanescu, aki Marica, Stancu és Rusescu hiányára vezette vissza a nemzeti együttes gólképtelenségét.

A román válogatott így továbbra is egyetlen gólt ért el 2015-ben, ennek szerzője, Claudiu Keserü szerint többet kell tenniük, hogy bevegyék az ellenfelek kapuját.

„Nincs messze a gól, de jobban oda kell figyelnünk a helyzetkihasználásra. Vágyom már egy gólra” – mondta a román csapat kezdő csatára.

Razvan Rat szerint a hétfő este egyetlen pozitív eseménye az északírek egyenlítő gólja volt a román válogatott számára. A sajtó nem kíméli a csapatot az újabb pontvesztés után, a prosport.ro egyenesen azt javasolja Iordanescunak, hogy vásároljon Viagrát játékosai számára. A lap megemlíti, hogy a bukaresti National Arena közönsége a lefújáskor kifütyülte az erőlködő válogatottat, és csupán a US Openen továbbjutó román teniszező, Simona Halep sikerének bejelentése adott okot a nézőknek az ünneplésre.

Szintén Halep és a futballválogatott között vont párhuzamot a sport.ro televízió internetes oldala, amely szerint „Románia annak is örült, hogy az utolsó percben az első helyről visszaesett a másodikra”. A cikkíró szerint Iordanescunak taktikai értekezlet helyett a Halep–Lisicki teniszmérkőzést kellene megmutatnia a válogatott futballistáknak.

Az összes román sporthonlap és televíziós műsor kiemelte ugyanakkor, hogy a válogatottnak négy pontra van még szüksége a továbbjutáshoz az utolsó két mérkőzésen. A támadók formája miatt azonban még aggodalomra ad okot, amint a Dolcesport televízió szakértője, Cornel Dinu korábbi szövetségi kapitány kiemelte: a 12 román lövésből csak kettő talált kaput a hétfő esti mérkőzésen.

„Valódi veszélyben csak a nézők voltak" – kommentálta szokásos csípős stílusában a mérkőzést Dinu.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12– 6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7– 1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6– 4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7– 8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2– 8 –6 3


F-CSOPORT
HÉTFŐI MÉRKŐZÉSEK

Észak-Írország–Magyarország 1–1 (Lafferty 93., ill. Guzmics 74.)
Finnország–Feröer 1–0 (Pohjanpalo 23.)
Románia–Görögország 0–0

A TOVÁBBI PROGRAM

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik