Eb 2016: 73, 33, 50 – a magyar mérleg az API-csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 19:17
Portugáliát még sohasem győztük le, de Ausztria és Izland ellen pozitív a kép – így összegezhető a magyar labdarúgó-válogatott mérlege leendő Európa-bajnoki ellenfeleinkkel szemben.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott az F-csoportban (az ellenfelek kezdőbetűi alapján: az „API-csoportban”) játssza mérkőzéseit a jövő nyári franciaországi Európa-bajnokságon.

Röviden az ellenfelekről:

AUSZTRIA

Noha az elmúlt húsz évben csak négyszer találkozunk, mégis Ausztria a magyar válogatott leggyakoribb ellenfele: a felek eddig 136 mérkőzést vívtak egymással! Az első meccset az osztrákok nyerték meg 5:0-ra 1902-ben, de a mérleg azóta felénk billent: 66 győzelem, 30 döntetlen, 40 vereség.

A legutóbbi találkozónk 2006 augusztusában volt, a grazi felkészülési mérkőzést Gera Zoltán és Horváth András góljával a mieink nyerték meg 2–1-re.

PORTUGÁLIA

A magyar válogatott eddig 10 mérkőzést vívott Portugáliával, és még sohasem sikerült legyőznie. A mérleg: 3 döntetlen, 7 vereség.

A legutóbbi találkozót, amely vb-selejtező volt, 3–0-ra elveszítettük 2009 októberében Lisszabonban. A következő vb-selejtezőben ismét találkozunk velük.

IZLAND

Izland ellen már sokkal jobb a mérlegünk: tíz meccsen hét győzelem és csak három vereség. A kilencvenes évek eleji, közepi – akkor még sokkolónak számító – három egymást követő vereséget öt győzelemmel válaszoltuk meg.

A legutóbbi (felkészülési) meccset 2011 augusztusában játszottuk velük, Koman Vladimir, Rudolf Gergely, Dzsudzsák Balázs és Elek Ákos góljával 4–0-ra győztünk a Puskás-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik