A törökök mérnék a harmadikat Hollandiára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.28. 13:15
null
Fatih Terim szerint Robben hiánya hatalmas előny a számukra (Fotó: Action Images)
Szombaton kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat. A hétvége első napján pályára lépnek a hollandok, akik Törökországot fogadják, valamint az olaszok, akik Szófiában vendégszerepelnek. Magyar játékvezető lesz az Andorra–Bosznia-Hercegovina meccsen: Vad II István.

 

HOLLANDIA–TÖRÖKORSZÁG

Wesley Sneijder, a holland válogatott és a Galatasaray labdarúgócsapatának klasszisa óriási kedvenc lett Törökországban, de szerinte nincs helye az érzelmeknek a szombati Hollandia–Törökország Eb-selejtezőn: ha betalál, együtt örül a társakkal.

„Ünneplek majd, ha gólt lövök a törököknek. Nem mondom biztosra, azért várjuk meg, milyen lesz az a meccs – mondta Sneijder a pénteki sajtótájékoztatón. – Rengeteg török szurkoló jön a találkozóra, de hollandból még több lesz. Ezen a héten nem tartom a kapcsolatot a galatás csapattársakkal, mert nincs miről beszélnünk.”

„Fantasztikus érzés, hogy újra megkaptam a kapitányi karszalagot. Az a keserű időszak, amikor Robin van Persie-t választották meg helyettem, már mögöttem van.”

Guus Hiddink szövetségi kapitány bokasérülés miatt nem számíthat Van Persie-re, a Manchester United csatárára, de kihagyja a törökök elleni találkozót Arjen Robben, a Bayern München szintén sérült szélsője is.

„Valahogy pótolnunk kell Van Persie-t, ami nem lesz egyszerű feladat. Két labdarúgót is találnom kell a kezdőbe, de egyelőre nem mondhatom meg, kik lesznek azok, először ugyanis a játékosokat kell tájékoztatnom – válaszolt Hiddink arra a kérdésre, hogy kik pótolhatják a holland válogatott húzóembereit. – Kemény és intenzív mérkőzésre számítok. Dolgoztam Törökországban, Sneijder is ott játszik, Colin Kazim-Richards, a törökök szélsője a Feyenoordban futballozik – ezek az apróságok extra motivációt nyújtanak. Ez nem jelenti azt, hogy csak küzdeni akarunk velük. Szeretem a harcos, intenzív meccseket, de arra is lehetőségünk nyílhat, hogy megmutassuk, mennyire nagyszerűen tudunk játszani.”

Fatih Terim, a törökök szövetségi kapitánya szerint Robben hiánya a legnagyobb érvágás a hollandoknak.

„Mindig mondom, hogy a holland csapat remek válogatott. De ez nem jelenti azt, hogy a mi együttesünk kevésbé lenne erős. Tudom, hogy több sérültje van Hollandiának, és szerintem Robben a legfontosabb hiányzó, ő erőteljes hatással van a csapat játékára.”

A rutinos szakvezető hozzátette, nagyon fontos lenne számukra a győzelem, mivel az kedvező hatást gyakorolna a csapat hangulatára a folytatásban. És úgy véli, miután a hollandok kikaptak Izlandtól és Csehországtól is, úgy Törökország is legyőzheti őket.

A hollandok két selejtezőt elvesztettek, és már hatpontos hátrányban vannak a csoport első helyén álló Csehország mögött. Sneijderék szombaton javíthatnak Törökország ellen, a Sport 1 20.45-től élőben közvetíti a találkozót.

BULGÁRIA–OLASZORSZÁG

Az olasz válogatott középpályás-problémákkal küzd a szófiai meccs előtt. Az már korábban eldőlt, hogy Andrea Pirlo és Daniele De Rossi nem lehet ott a keretben sérülés miatt, de kidőlt Claudio Marchisio is az egyik edzésen.

A Juventus futballistájának sérülése az olasz válogatott orvosai szerint súlyosnak tűnt, elsőre hat-hét hónapos kihagyást jósoltak neki. Ám ezután a Juve szakemberei is elvégezték a vizsgálatokat, és ők nem találtak súlyos térdszalagsérülést. Így Marchisio akár két-három hét után újra ott lehet a csapatban.

Pirlo és De Rossi távollétében Marco Verratti játszhat mélységi irányítót Szófiában, és ő állítja, felkészült a feladatra.

„Képes vagyok az iramot diktálni, de csak ha megkapom a segítséget a többiektől. Mert ha nem Lionel Messinek vagy Diego Maradonának hívnak, akkor teljesen a társaidra vagy utalva” – mondta Verratti.

A PSG középpályása elmondása szerint örülne annak, ha ő szimbolizálhatná a generációváltást az olasz válogatottnál, hiszen ez azt jelenti, hogy jól teszi a dolgát.

„Pirlo egy bajnok, mindent megnyert. Természetes, hogy ha egészséges, akkor ő játszik, nekem meg kell küzdenem a helyemért.”

A másik oldalon Ivajlo Petev az első tétmeccsére készül a bolgár válogatott élén. A 39 éves korábbi Ludogorec-edző Ljuboszlav Penevtől vette át a négy selejtezőből csak egyet megnyerő együttes irányítását.

A SZOMBATI PROGRAM

A-CSOPORT
16.00: Kazahsztán–Izland
18.00: Csehország–Lettország (tv: Sport2)
20.45: Hollandia–Törökország (tv: Sport1)

B-CSOPORT
18.00: Izrael–Wales
20.45: Andorra–Bosznia-Hercegovina
20.45: Belgium–Ciprus

H-CSOPORT
18.00: Azerbajdzsán–Málta
18.00: Horvátország–Norvégia (tv: Sport1)
20.45: Bulgária–Olaszország (tv: Sport2)

A csoportok állása ide kattintva tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik