Vb 2022: Goretzka kihagyja az utolsó fordulót

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 15:47
null
Goretzka fej- és nyaksérülést szenvedett Liechtenstein ellen (Fotó: AFP)
Leon Goretzka fej- és nyaksérülés miatt kihagyja a már világbajnoki résztvevő német labdarúgó-válogatott utolsó, Örményország elleni vb-selejtezőjét – írja az MTI.

A Bayern München középpályása csütörtökön, a Liechtenstein elleni mérkőzésen kapott egy rúgást a fejére, mely után még 35 percet a pályán töltött, a német szövetség azonban pénteken közölte, hogy nyakán és a fején is zúzódások vannak, ezért nem lesz bevethető vasárnap.

Goretzka egy magasan szálló labdát próbált megjátszani, amikor a rivális védője, Jens Hofer nyújtott lábbal arcon találta őt. A vétkes mozdulata nem volt szándékos és azonnal bocsánatot kért, de a játékvezető kiállította.

A 26 éves futballista mellett a szintén sérüléssel bajlódó Julian Draxler, illetve pihenési célzattal elengedett Manuel Neuer és Marco Reus is elhagyja a válogatott táborát, ahogy az eltiltott Antonio Rüdiger sem lép pályára az örmények ellen.

A csütörtökön 9–0-ra győztes német csapat már októberben bebiztosította első helyét a csoportjában, s ezzel világbajnoki részvételét is.

GORETZKA SÉRÜLÉSE

 

 

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik