Euro 2012: Sol Campbell koporsóba került Ukrajnában

Vágólapra másolva!
2012.06.19. 18:41
Néhány angol szurkoló látványos módon üzent Sol Campbellnek a labdarúgó Európa-bajnokság egyik ukrajnai helyszínéről, Doneckből.
Ál-Sol Campbell áll a koporsóban Doneckben (Fotó: Reuters)
Ál-Sol Campbell áll a koporsóban Doneckben (Fotó: Reuters)

Az angol válogatott korábbi védője még a torna előtt figyelmeztette az angol szurkolókat, hogy az Ukrajnában nagy méreteket öltő rasszizmus miatt jobb, ha nem utaznak el a kelet-európai országba, mivel könnyen koporsóban térhetnek haza. Néhány honfitársa szerint azonban ez egyszerűen nevetséges állítás volt Campbell részéről, mivel rendkívül kedves fogadtatásban részesültek a társrendező Ukrajnában, és teljesen alaptalanok voltak a már visszavonult védő aggodalmai.

A háromoroszlános válogatott szurkolóinak egy csoportja Doneckben egy koporsóval járta az utcákat, és egy kartonlapra írt szöveggel üzent az Arsenal és a Tottenham korábbi kiválóságának: „Campbell, nincs igazad!”

A mellékelt fotó tanúsága szerint egyikük Campbell-álarcot a fejére húzva helyezkedett el a felállított koporsóban, miközben Campbell-ellenes rigmusokat skandált társaival.

„Campbell felvetése egyszerűen nevetséges volt – idézi a The Sun Pete Hapert, az egyik színes bőrű angol szurkolót, aki Sheffieldből utazott el Ukrajnába, hogy Steven Gerrardékat buzdítsa. – Csodás fogadtatásban részesítettek minket az ukrán emberek.”

A beszámolók azonban arra is kitértek, hogy néhány angol drukker nem meri válogatottja mezét viselni, mert fél az ukrán huligánoktól.



ÜZENET SOL CAMPBELLNEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik