Euro 2012: Nagyobb a vágyunk, mint a fáradtságunk - Mata

Vágólapra másolva!
2012.06.07. 15:29
Juan Mata, a spanyol labdarúgó-válogatott tagja úgy nyilatkozott: a sérülés miatt az Eb-ről lemaradó David Villa góljait nem egy embernek, hanem közösen kell pótolniuk.

„Villa kiválásával a válogatott biztos góloktól esett el, amelyekre viszont nagy szükségünk lesz. Azokat pedig együtt kell pótolnunk, a középpályásoknak és a csatároknak egyaránt erre kell törekedniük, ez lehet a megoldás a problémára” – mondta Mata, aki a Chelsea játékosaként BL-győzelemmel zárta a szezont. Csakúgy, mint klub- és honfitársa, Fernando Torres, aki a barcelonai támadó kiesésével gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlenül lett a címvédő első számú centere még úgy is, hogy másfél évvel ezelőtti klubváltása, valamint a mögötte hagyott idény sem sikerült a legjobban. Sőt...Mata, aki a Chelsea játékosaként BL-győzelemmel zárta a szezont. Csakúgy, mint klub- és honfitársa, Fernando Torres, aki a barcelonai támadó kiesésével gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlenül lett a címvédő első számú centere még úgy is, hogy másfél évvel ezelőtti klubváltása, valamint a mögötte hagyott idény sem sikerült a legjobban. Sőt...

„Torres mögött nehéz időszak van, de ettől függetlenül mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Márpedig kétség sem férhet ahhoz, hogy itt a helye a válogatottban, amelynek fontos szereplője lesz az Eb-n.”

Mata nem félti magát és társait sem a fárasztó szezon kellemetlen utóhatásától.

„A szezonban a keret legtöbb játékosa valóban sok kihívásnak felelt meg, sok perc került a lábakba, ennek ellenére úgy érzem, felkészültünk az Eb-re. Nagyobb a vágyunk, mint a fáradtságunk, nem hiszem, hogy utóbbin bármi is múlik majd.”

A spanyolok címvédésükkel sporttörténelmet írhatnak, hiszen korábban még egyik európai válogatottnak sem sikerült egymást követő három világversenyt – vb-t és Eb-t – is megnyernie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik