Euro 2012: duplázott a csereként beálló újonc, nyertek a belgák - videó

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 19:57
Az első két csoportmérkőzését elveszítő Belgium idegenben 2–0-ra legyőzte Kazahsztánt a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki játéknapján. Marvin Ogunjimi két góllal tette emlékezetessé első válogatott mérkőzését.

A Kazahsztánt korábban sohasem legyőző belgák már az első félidőben jelentős fölényben voltak, ám Jelle Vossen „maradonás kézmozdulattal” elért – és értelemszerűen érvénytelenített – gólján kívül nem tudták a kapuba juttatni a labdát.

A fordulás után is folytatódtak a belga rohamok, és hamarosan megszületett a vezető gól: Vossen lövését a kapus csak kiütni tudta, és genki csapattársa, a csereként beálló Marvin Ogunjimi jókor érkezett a kipattanóra. A 22 éves támadó gólja megszerzésekor mindössze hét perce volt válogatott!

A két genki támadó nem sokkal később – Szigyelnyikov kapus közreműködésével – lemásolta az előbbi akciót, így az immár emberelőnyben játszó Belgium kétgólosra növelte előnyét.

A mérkőzés előzetesen kellemes emlékeket ébreszthetett a kazahokban, hiszen amikor 2006-ban először léptek pályára Eb-selejtezőn, Belgium vendégeként pontot szereztek (0–0). A visszavágó is jól sikerült számukra, hiszen akkor 0–2-ről tudtak pontot menteni.

KAZAHSZTÁN–BELGIUM 0–2

 

EURO 2012, A-CSOPORT 
KAZAHSZTÁN–BELGIUM 0–2 (0–0)
Asztana. V: Borski (lengyel)
KAZAHSZTÁN: Szigyelnyikov – Popov, Kiszlicin, Abdulin, Kirov – Karpovics, Nurgalijev (Rozskov, 74.) – Geterijev, Zsumaszkalijev (Avercsenko, 87.), Smidtgal – Hizsnyicsenko. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
BELGIUM: Bailly – Alderweireld, Van Buyten, Lombaerts, Deschacht – Witsel, Simons, Van Damme (Legear, 79.) – Fellaini – Vossen, Lukaku (Ogunjimi, a szünetben). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Gólszerző: Ogunjimi (52., 70.)
Kiállítva: Kiszlicin (69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik