Euro 2012: Del Bosque három támadóval kezd holnap

Vágólapra másolva!
2012.06.30. 21:36
Nem tudni, a kritikák miatt adta be derekát a spanyol labdarúgó-válogatott edzője, Vicente Del Bosque, vagy komolyan elgondolkodott csapata teljesítményén, de a szakember szerint csapata három támadóval fut ki a gyepre az Olaszország elleni Európa-bajnoki fináléra.

Eddig ugyebár hol Cesc Fabregas játszott úgymond középcsatárt, miközben Álvaro Negredo és Fernando Torres is leszerepelt ezen a poszton.Cesc Fabregas játszott úgymond középcsatárt, miközben Álvaro Negredo és Fernando Torres is leszerepelt ezen a poszton.

„Három csatárral kezdünk, de az egész csapat segíti majd őket – így Vicente Del Bosque. – Hármójuk feladata lesz a gólszerzés, de az egész csapatnak többet kell a támadással foglalkoznia, mint a védekezéssel. A döntő a legfontosabb mérkőzésünk, két éve ezért a lehetőségért küzdünk, mindannyian be akarjuk söpörni a győzelmet. Persze az olaszok is megérdemelten jutottak el idáig, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy kibekkelték idáig az utat, rengeteget fejlődtek mostanában. A múltra nem adhatunk, mindegy, mi történt eddig, hiába négyszeres világbajnokok az olaszok. Mindketten egy csoportban voltunk, tizenegyesekkel nyertük az elődöntőt és még stílusunk is olyan, mint az övék. Nem látok nagy különbséget a két csapat között, még Andrea Pirlo és Sergio Ramos is Panenka-módra lőtte tizenegyesét. Hogy csapatom már nem lenne éhes a sikerre? Nem vettem észre..."

Egy másik kérdésre válaszolva bővebben is elemezte ellenfele játékát.

„Kiegyensúlyozott futball mutatnak be, kézben tartják a dolgokat. Sok emberrel védekeznek, két remek csatárral rendelkeznek, akik nem járnak hátra, és akik sok támogatást kapnak a Claudio Marchisio, Riccardo Montolivo kettőstől. És két olyan középpályásuk van, akik diktálják a tempót: Andrea Pirlo és Daniele De Rossi, jobbhátvédjük, Christian Maggio pedig rengeteget fut fel. Olyanok, mint mi, remekül nyomás alatt tudják tartani az ellent, ezért nehéz lesz megküzdenünk velük, de megvan hozzá a tudásunk. Kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok."

Megszólalt a már emlegetett Sergio Ramos is, aki rövidebb és szőkébb hajjal is remekül futballozik.

„Egyre jobb a csapat, védelmünk is, nem hiába csak egy gólt kaptunk a tornán, azt is az első mérkőzésünkön. Azóta sokat fejlődtünk, egymáshoz csiszolódtunk, szinkronban mozgunk. Nem tudom, most milyen lesz a mérkőzés, teljesen más is előfordulhat, mint korábban, minden találkozó külön világ. Megjósolhatatlan. Nagyszerű ez az olasz csapat, de mindenkinek lehetnek rossz és jó napjai, így nekik is. Megérdemelték a döntőt, megmutatták a németek ellen, mit tudnak. Remélem, megverjük őket, és rekordként egymás után három nagy tornát is megnyerünk."

A „kényszercsatár" Cesc Fabregas is a rekordra utalt.

„Mindent beleadunk a győzelemért, nem csak a történelmi rekord megszerzése miatt. Ilyen a természetünk, mindig győzni akarunk, hogy aztán ünnepeljünk családunkkal és barátainkkal. Spanyolország egy futballőrült ország, mellettünk állnak ezekben a pillanatokban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik