Euro 2012: Casillast meglepte Ramos és Cristiano Ronaldo

Vágólapra másolva!
2012.06.28. 08:16
Tizenegyespárbajban bizonyult jobbnak Spanyolország Portugáliánál a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság elődöntőjében, így a címvédő már biztosította a helyét a fináléban, amelyben vasárnap a Németország–Olaszország találkozó győztesével mérkőzik meg. A spanyol csapat kapitányának, Iker Casillasnak két klubtársa, Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo is meglepetéssel szolgált.

„Spanyolország beírja magát a futballtörténelembe, de ezt már a franciák elleni negyeddöntő előtt is mondtam, amely már önmagában ennek egy részét alkotta. De ki gondolta volna ezt négy évvel ezelőtt?” – elmélkedett Iker Casillas.Iker Casillas.

„A tizenegyespárbajt mindig a lottózáshoz hasonlítom, szerencse kérdése. Tőlünk Xabi Alonso kezdett, rögtön hibázott, de szerencsére én is azonnal védtem.”

A spanyol válogatott kapusát meglepte, hogy honfitársa, Sergio Ramos elvállalta a rúgást – főként a Bayern München elleni BL-elődöntőben kihagyott tizenegyest követően –, és milyen hidegvérű megoldást választott.

„Bátor volt, hogy elvállalta, ahogyan pedig értékesítette, igazi élményt jelentett. Határozottság, bátorság és persze kellő hidegvér is kell ehhez.”

Az ötödik rúgónak jelölt Cristiano Ronaldóra viszont nem került sor, mert addigra már eldőlt a párbaj.

„A befejező emberek mindig a legjobbak, igazi specialisták. Cristiano jól lövi a büntetőket, és mindig elvállalja a rúgást. Azt viszont nem tudom, hogy most a szövetségi kapitány, vagy az ő kérése volt, hogy utolsó legyen.”

„Fáradtabbak voltunk a kelleténél, ami még a negyeddöntő hatása. Ez nem kifogás. Most egy nappal több áll a rendelkezésünkre, hogy pihenjünk, mint döntőbeli ellenfelünknek, ezt ki kell használnunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik