Euro 2012: Blanc szerint újra jó közösség a francia válogatott

Vágólapra másolva!
2010.10.13. 13:53
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott nyáron kinevezett szövetségi kapitánya nemcsak az elmúlt napok két Eb-selejtezőjén (Románia, 2–0; Luxemburg, 2–0) megszerzett hat ponttal elégedett, hanem a keretben uralkodó jó hangulattal is.

„Az volt a célunk, hogy mire idáig jutunk, jó közösséggé érjünk, és ez megtörtént – mondta a botrányos vb-szereplés után Raymond Domenech helyére ültetett Blanc. – Nem néztem rá a tabellára, de a kilenc pontot mindenképpen jó eredménynek tartom. Ugyanakkor legyünk realisták: bár a világbajnokság után rendeztük sorainkat, bőven van még javítanivalónk."

A francia szövetségi kapitány szót ejtett Yoann Gourcuffről is, aki klubjában, a Lyonban nem teljesít jól, ám a válogatottban régi önmagára emlékeztetett, a luxemburgiak ellen gólt és gólpasszt jegyzett:

„Azért hívtuk be, mert biztosak voltunk benne, hogy a gyenge idényrajt ellenére nem felejtett el futballozni. Mindössze arra van szüksége, hogy újra örömét lelje a játékban. Az együtt töltött tíz nap során boldognak láttam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik