Euro 2012: A megalázó kudarc lehozta Szlovákiát a földre - Skrtel

Vágólapra másolva!
2011.09.07. 10:57
A szlovákiai sajtó megalázónak minősítette az ország labdarúgó-válogatottjának Örményországtól elszenvedett keddi 4–0-s hazai vereségét (Eb-selejtező, B-csoport). A játékosok is önkritikusak, a Liverpoolt erősítő Martin Skrtel szerint a súlyos vereséget nem lesz könnyű feldolgoznia a vb- után Eb-szereplésben reménykedő közvéleménynek.

„Természetesen egy efféle négygólos hazai vereség óriási csapás, amelyből hosszú a lábadozás – értékelt Skrtel a mérkőzés után. – Személy szerint nagyon le vagyok sújtva, sajnálom a történteket. Vissza kell ereszkednünk a földre, mindnyájunknak alaposan át kell gondolnia, milyen teljesítményt nyújtott ezen a zsolnai estén. Még akkor is, ha a mai második félidőben újra bebizonyosodott, amit már tavaly október óta tudunk: Örményországnak nagyon jó csapata van.”

Utóbbi utalás arra, hogy Örményország ebben a selejtezősorozatban másodszor győzte le Szlovákiát; a tavaly őszi jereváni találkozó 3–1 lett.

„Úgy gondolom, az első gólig jól játszottunk, legalább öt nagy helyzetet elpuskáztunk, és ugyebár aki nem szerez gólt, az nem győzhet – ezt már ifjabb Vladimír Weiss, a Manchester City Spanyolországba, az Espanyolnak kikölcsönzött szlovák középpályása mondta. – Minden az örményeknek kedvezett, két lehetőségből két gólt szereztek, utána pedig már térden voltunk.”

„Gratulálok az ellenfélnek, különösen a második félidei játékáért. Mi sem játszottunk rosszul, de a helyzeteinket elrontottuk – visszhangozta fia szavait Vladimír Weiss szövetségi kapitány. – Magamra vállalom a felelősséget a történtekért, hiszen az írek ellen (pénteken) kilencven percet játszók közül többeket pihentettem, úgy véltem, kipihent játékosokkal többre megyünk. Már nem vagyunk esélyesek az elsőségre, az oroszok és az írek, sőt az örmények is megalapozottabban reménykedhetnek. Ha a hátralévő két meccset megnyerjük, talán ott lehetünk a playoffban.”

„Győzni jöttünk Zsolnára, de ilyesmire természetesen nem számítottam – lelkendezett Vardan Minaszjan, az örmények kapitánya. – A szlovákok határozott védőjátékukról, szervezettségükről ismertek, büszke vagyok az enyéimre, hogy ilyen kiváló teljesítményt nyújtottak. Próbálunk nem foglalkozni az esetleges továbbjutással, a most szerzett újabb tapasztalatokat egyelőre a következő meccsen, Macedónia ellen szeretnénk kamatoztatni.”

A szlovákok Oroszországgal (otthon) és Macedóniával (idegenben), az örmények Macedóniával (o) és Írországgal (i) játszanak még a rendkívül kiélezett B-csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik