Capello az erőnlétről, Matthäus a dühéről beszélt

Vágólapra másolva!
2011.06.05. 11:05
null
Fabio Capello a fárasztó idénnyel magyarázta a pontvesztést (Fotó: Action Images)
Az alábbiakban rövid nyilatkozatcsokrot olvashatnak a szombaton lejátszott labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkről és fontosabb felkészülési mérkőzésekről.

 

EB-SELEJTEZŐK
Anglia–Svájc 2–2.
„A svájciak frissebbek voltak, látszott rajtuk, hogy másfajta idényen vannak túl, mint a mieink. Kettő–kettő után négy helyzetünk is volt, hogy megszerezzük a győztes gólt, de már nem volt bennünk elegendő energia. Anélkül pedig nem megy. Ezt figyelembe véve elégedett vagyok azzal, hogy nulla–kettőről legalább sikerült kiegyenlítenünk" – értékelt Fabio Capello, akinek csapata így is a G-csoport élén maradt, tekintve, hogy Montenegró sem győzött. „Csalódott vagyok, hogy kétgólos vezetés után nem tudtunk nyerni, de a futball őshazájában döntetlent elérni nagyszerű fegyvertény. Nem értékeljük túl a történteket, hiszen van még tennivalónk bőven" – fogalmazott Ottmar Hitzfeld, a svájciak szakvezetője.

Montenegró–Bulgária 1–1. „Alapvetően nincs semmi gond ezzel a döntetlennel, de természetesen sajnálom, hogy nem sikerült még egy gólt begyömöszölnünk" – mondta Zlatko Kranjcar, Montenegró horvát szövetségi kapitánya. „Az első félidei teljesítményünkkel roppant elégedetlen voltam, ezt nem is titkoltam el a játékosok elől a szünetben. A második félidőben látottak már tetszettek, és ameddig egy kicsike esélyünk van a továbbjutásra, harcolni fogunk. De tudjuk, hogy a fő cél számunkra már inkább a vb-selejtezők csapatának felépítése" – mondta Lothar Matthäus, a bolgárok kapitánya.

Portugália–Norvégia 1–0. „A mérkőzés pontosan olyan nehéz volt, amilyennek vártuk. Szerencsére korán sikerült irányításunk alá vonni a játékot, és a kezdeményezést nem is engedtük ki kezünkből. Ha minden kontrájukat nem is sikerült idejekorán elfojtanunk, a győzelmünk jogosságához nem férhet kétség" – fogalmazott a veretlen norvégok legyőzésével a H-csoport első helyét átvevő Portugália szövetségi kapitánya, Paulo Bento.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–SPANYOLORSZÁG 0–4

„Az ember egy ilyen kiütés után tudja igazán felmérni, milyen anyagból gyúrták. Túl fogom tenni magam a történteken. Ha a világ legjobb csapata az ellenfél, mindig fennáll a veszélye annak, hogy bolondot csinálnak belőled" – hangzott az amerikai kapus, Tim Howard önkritikus nyilatkozata.

„Mindig arra törekszünk, hogy ilyen kaliberű ellenfelekkel készüljünk fel, mert ez a legjobb módja a játékunk javításának. Márpedig aki ilyen utat választ, annak el kell fogadnia, ha a mostanihoz hasonlóan alakulnak az események" – fogalmazott Bob Bradley amerikai szövetségi kapitány, aki csapatával a ma kezdődő Arany-kupára, a CONCACAF-zóna bajnokságára készül.

„Úgy érzem, egyértelműen uraltuk a játékot, de persze nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél néhány fontos játékosa nem játszott" – mondta visszafogottan Vicente del Bosque, a spanyolok hadvezére.

BRAZÍLIA–HOLLANDIA 0–0

„Az első félidőben voltak nehézségeink, például nem sikerült semlegesítenünk Afellayt, és ennek következtében az ellenfél két jó helyzethez jutott, Julió Césarnak két nagyot kellett védenie. A második félidőben feljavultunk, adódtak tiszta helyzeteink is, de a labda valahogyan nem akart átjutni a gólvonalon. A futball néha ilyen..." – fogalmazott Mano Menezes, a brazilok szövetségi kapitánya.

„A játékosaim nagyon fáradtak voltak, ezért nem tudtunk a második félidőben úgy futballozni, mint az elsőben. A brazilok csak jöttek és jöttek, szerencsénk is volt, hogy megúsztuk kapott gól nélkül. Ebben óriási szerepe volt újonc kapusunknak is. Mindent összevetve egy olyan kis országnak, mint Hollandia, nem olyan rossz eredmény a döntetlen Brazília ellen" – mondta Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik