Vb-selejtező: A válogatottban játszani a legnagyobb dolog – Ibrahimovic

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.22. 19:05
null
Zlatan Ibrahimovic elérzékenyült a sajtótájékoztatón (Fotó: MTI)
Svédország csütörtökön lép pályára először a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában, ellenfele a grúz válogatott lesz. Mint ismert, a svéd keretbe a 39 esztendős Zlatan Ibrahimovic is bekerült, aki csaknem öt éve, a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt utoljára a válogatottban. A Milan csatára elérzékenyült visszatérése első sajtótájékoztatóján.

 

Zlatan Ibrahimovic 2001-ben mutatkozott be az északi válogatottban, 116 fellépésen összesen 62 gólt szerzett. Legutóbb a 2016-os Eb-n szerepelt a nemzeti csapatban, így csaknem öt évet kellett várni a visszatérésére.

Utóbbi bejelentésekor tőle nem szokatlan módon csak ennyit írt a közösségi médiában: „Isten visszatérése.” Az első sajtótájékoztatóján azonban elérzékenyült, és arról beszélt, hogy oda kell tennie magát.

„A válogatottban játszani a legnagyobb dolog, amit elérhetsz futballistaként. Követtem a csapatot a távollétem ideje alatt is, és úgy éreztem, hogy tudnék még segíteni” – mondta a svéd klasszis.

Most újra lehetőségem van a hazámért játszani, ami megtisztelő, de ez úgy hangzik, mintha csak örülnék neki, hogy még ennyi idősen is itt lehetek. A legfontosabb azonban az, hogy eredményeket érjünk el, anélkül nem megyünk semmire” – tette hozzá Ibrahimovic.

A sajtótájékoztatón elhangzott egy olyan kérdés is, amit a válasz után meg is könnyezett a magából mindig magabiztosságot árasztó svéd klasszis. A riporter arra volt kíváncsi, hogy mit szóltak Ibrahimovic gyermekei ahhoz, hogy apjuk ezúttal a válogatott miatt utazik el otthonról.

„Vincent sírt, amikor eljöttem, de ezzel nincsen probléma. A válogatott meccsek mindig azzal járnak, hogy egy rövid időre el kell búcsúznunk a családtól, ez pedig nem egyszerű. Ha van két gyermeked, akik sírnak, amikor elmész, az nem könnyű...” – mondta Ibrahimovic, aki megkönnyezte a válaszadást.

A VIDEÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotó: aftonbladet.se)
A VIDEÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotó: aftonbladet.se)

 

Svédország csütörtökön a grúz válogatott ellen lép pályára hazai környezetben, majd vasárnap Koszovóval csap össze idegenben.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
Május 25.
20.45:
Svédország–Grúzia, Solna
20.45: Spanyolország–Görögország, Granada (Tv: Sport1)
Május 28.
B-CSOPORT
18.00: Grúzia–Spanyolország, Tbiliszi (Tv: Sport1)
20.45: Koszovó–Svédország, Pristina

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik