Vb 2022: pozitív lett a koronavírustesztje Granit Xhakának

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 12:58
null
Granit Xhakának pozitív lett a koronavírustesztje (Fotó: AFP)
Granit Xhakára, a svájci labdarúgó-válogatott csapatkapitányára újabb PCR-teszt vár, miután az előző eredménye szerdán pozitívnak bizonyult.

 

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya ezzel kapcsolatban kiemelte: a keretbe meghívott játékosok esetében is ajánlották, hogy adassák be a koronavírus elleni védőoltást.

„Granit a csapat kapitányaként példakép, de ő is csak ember. Megvannak a jogai, ez az ő döntése volt" – utalt a szakember arra, hogy a svájci keretbe a szeptemberi válogatott találkozókra meghívott futballisták közül egyedüliként az Arsenal 28 éves középpályása nem rendelkezett védőoltással vagy nem esett át, illetve épült már fel a betegségből.

Xhaka így kihagyni kényszerült a svájciak szerdai találkozóját, amelyen társai – Yakin kapitányi bemutatkozásán – felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzték Görögországot Bázelben.

Ha Xhaka csütörtöki PCR-tesztje is pozitív lesz, akkor nem játszhat vasárnap az Európa-bajnoki címvédő Olaszország, valamint szerdán az Észak-Írország elleni világbajnoki selejtezőn sem.

A svájci szövetség nem sokkal azelőtt adott oltási ajánlást az ország 1400 klubjában szereplő több mint 300 ezer futballistának, hogy a válogatottnál Granit Xhaka tesztje pozitív lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik