Vb 2022: Messi és Thiago Silva is korszakhatárhoz ért

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 13:34
null
Lionel Messi és Claudio Tapia, az argentin szövetség elnöke a leggólerősebb dél-amerikai futballistát ünneplő plakettel<br />(Fotó: AFP)
Lionel Messi és Thiago Silva is fontos mérföldkőhöz érkezett vasárnap: az argentin támadó megszerezte 80. válogatott gólját, a brazil védő pedig lejátszotta 100. hivatalos mérkőzését hazája labdarúgó-válogatottjában.

 

Lionel Messi az első gólt szerezte az Uruguay ellen 3–0-ra megnyert vb-selejtezőn (szerencsés találat volt), és ezzel ő lett az első dél-amerikai labdarúgó, aki eljutott 80 válogatott gólig.

„Nagyszerű meccset játszottunk, minden tökéletesen működött. Uruguay veszélyes csapat, de a vezető gól után nagyobb tér nyílt előttünk, és jött a többi is” – értékelt Messi, aki szeptember elején a Bolívia elleni mesterhármassal döntötte meg Pelé addigi dél-amerikai gólrekordját (77).

„Különleges nap ez, nagyon büszke vagyok! Még a legmerészebb álmaimban sem tudtam elképzelni, hogy ez bekövetkezik” – ezt már a dél-amerikai selejtezőcsoportot vezető brazilok védője, a vasárnap csereként pályára lépő Thiago Silva nyilatkozta a kolumbiaiak elleni 0–0 után.

A 37 éves védő szűk elitbe került: ő csupán a nyolcadik brazil labdarúgó, aki legalább 100 válogatott mérkőzésen lépett pályára.

Thiago Silva pillanatnyilag holtversenyben áll a szintén 100 meccses Robinhóval, Cláudio Taffarel (101) és Lúcio (105) belátható távolságra van tőle, de Neymart (114), Dani Alvest (119) és Roberto Carlost (125) már nehezebb lesz utolérnie – a rangelső Cafúról (142) nem is beszélve.

Thiago Silva (Fotó: AFP, 2018)
Thiago Silva (Fotó: AFP, 2018)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik