Vb 2022: Játszani akartunk, ahogy a brazilok is – Scaloni

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 08:07
null
Lionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya csalódott a történtek miatt (Fotó: AFP)
Mint ismert, vasárnap félbeszakadt a Brazília–Argentína világbajnoki selejtező, miután a brazil egészségügyi felügyelet (ANVISA) munkatársai mérkőzés közben próbálták meg karanténba helyezni a vendégcsapat négy játékosát.


A brazil egészségügyi hatóságok szerint az Angliában légióskodó argentin játékosok – Emiliano Martínez, Emiliano Buendía, Giovani Lo Celso és Cristian Romero – szándékosan játszottak ki azt a júniusban hozott szabályozást, mely szerint teszteredménytől függetlenül 14 napos karantén vár mindazokra, akik úgy utaznak Brazíliába, hogy azt megelőzően kevesebb mint két héttel Nagy-Britanniában jártak.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) közleményeben csalódottságát fejezi ki az esettel kapcsolatban. Hozzáteszik, hogy minden, a dél-amerikai világbajnoki selejtezőket érintő egészségügyi protokollnak megfelelt a válogatott, amely szeptember 3., reggel 8 óra óta Brazíliában tartózkodott.

„A labdarúgásban nem történhetnek meg ilyen események, amelyek aláássák egy fontos verseny sportszerűségét” – írja a közlemény utolsó mondata.

Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya szintén nagyon szomorú a történtek miatt.

„Nem keresek bűnösöket. Bármi is történt, nem ekkor volt az ideje a beavatkozásnak. Ennek a találkozónak egy igazi fiesztának kellett volna lennie, a világ legjobb játékosaival. Szeretném, ha az argentin lakosság megértené, hogy edzőként meg kellett védenem a labdarúgóimat. Játszani akartunk, ahogy a brazilok is” mondta el az AFA honlapján Scaloni.

Arról még nincs döntés, hogy mi lesz a félbeszakadt találkozó sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik