Vb 2022: három változás a portugálok pótselejtezős keretében

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 10:51
null
Nincs könnyű helyzetben Fernando Santos (Fotó: AFP)
Több kényszerű változtatásra lett szüksége Fernando Santosnak, a világbajnoki pótselejtezőre készülő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának – számolt be róla a portugál szövetség a hivatalos honlapján.

 

Megsérült Rúben Neves, az angol élvonalbeli Wolverhampton középpályása, aki a selejtezőben öt mérkőzésen lépett pályára. A 25 esztendős futballista helyét az FC Portót erősítő Vitinha veszi át.

Szintén nem egészséges Anthony Lopes második számú kapus, aki helyett Fernando Santos a wolverhamptonos José Sát hívta be. A 29 éves kapuvédő még sohasem szerepelt a felnőttválogatottban – ahogy egyébként a fent említett Vitinha sem.

Tiago Djaló személyében még egy újonc kapott utólag meghívót, mert hétfőn kiderült, a rutinos középhátvéd, Pepe koronavírustesztje pozitív lett. A 21 éves középhátvéd a Lille-ben játszik 2019 óta, amellyel az előző idényben bajnoki címet nyert a Ligue 1-ben.

Santos keretében mindössze három olyan játékos van, aki többnyire középhátvédként szokott szerepelni csapatában. Közülük kettő – Djaló és a 20 éves Goncalo Inácio (Sporting CP) – még sohasem játszott a válogatottban. A harmadik a 38 esztendős José Fonte, aki tagja volt a 2016-ban Európa-bajnoki címet szerző gárdának. Rúben Dias, a Manchester City hátvédje sérülés miatt nem állhat a nemzeti együttes rendelkezésére.

Portugália csütörtökön Törökországot látja vendégül Portóban. Ha továbbjut, március 29-én az Olaszország–Észak-Macedónia összecsapás győztesével küzd meg a katari vb-szereplésért.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐK
Március 24., csütörtök:
20.45:
Wales–Ausztria, Cardiff
20.45: Svédország–Csehország, Solna
20.45: Olaszország–Észak-Macedónia, Palermo (Tv: Sport1)
20.45: Portugália–Törökország, Porto

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik