Vb 2022: Peru elkezdte a felkészülést az interkontinentális pótselejtezőre

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 11:27
null
A perui labdarúgó-válogatott Ausztráliával vagy az Egyesült Arab Emírségekkel játszik a vb-részvételért (Fotó: AFP, archív)
A perui labdarúgó-válogatott hétfőn megkezdte a közvetlen felkészülést a katari világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjére.

 

A perui szövetség (FPF) közlése szerint a keret tagjai klubkötelezettségük végeztével hét közben folyamatosan érkeznek majd a válogatott limai főhadiszállására, és még szombaton is várnak játékosokat, aznap, amikor Barcelonába utaznak. A spanyol városban csatlakozik a kerethez további 11 futballista, akikkel kiegészülve jövő hétfőtől már a 30 fős komplett keret együtt edz.

A perui csapat június 5-én az Espanyol stadionjában mérkőzik meg az ugyancsak interkontinentális pótselejtezőre készülő új-zélandi válogatottal. A dél-amerikai együttes június 10-én utazik Katarba, ahol majd három nappal később az Ausztrália–Egyesült Arab Emírségek összecsapás győztesével játszik a vb-részvételért. Annak a párharcnak a továbbjutója a vb-n a D-csoportba kerül a címvédő franciákhoz, a dánokhoz és a tunéziaiakhoz.

Az óceániai bajnok Új-Zéland június 14-én, szintén Katarban találkozik Costa Ricával, az összecsapás győztese az E jelű négyesbe kap besorolást a vb-n, Spanyolország, Németország és Japán mellé.

A katari tornát öt város nyolc stadionjában bonyolítják le. A vb november 21-én kezdődik, a fináléra december 18-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik