Vb 2022: borsos áron, spártai körülmények között laknak a szurkolók – videó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 11:24
null
Katari konténerváros, más néven szurkolói falu (Fotó: AFP)
Több mint egymillió szurkoló érkezett a világ minden tájáról a katari labdarúgó-világbajnokságra. A rendezők hamar rájöttek, hogy a 2.9 millió lakost számláló ország hotelkapacitása nem lesz elég ennyi ember fogadására. Ennek tudatában a katari állam több ezer fő befogadására alkalmas „szurkolói falvak” felhúzása mellett döntött. Az eredmény több, a semmi közepén elterülő konténer- és sátorváros, ahol átszámítva közel nyolcvanötezer forintért lehet egy éjszakát eltölteni a szűkös szálláson.

 

 

A BBC riportjában például látni lehet, hogy a szurkolói falvak még az elmúlt napokban is tele voltak darukkal és építőmunkásokkal. A vastag műanyagból készült sátrakban szűkös a hely, klíma sincs, csupán egy álló ventillátor hivatott enyhíteni a perzselő hőséget. Két mexikói drukker arra panaszkodott, hogy a hőség mellett a csapvíz sem tiszta és emiatt a saját ivóvizükkel voltak kénytelenek zuhanyozni. Egy francia szurkoló pedig közölte, hogy a spártai körülmények miatt annak ellenére hagyja ott a létesítményt, hogy összesen 3300 dollárt – átszámítva egymillió-háromszázhatezer forintot – fizetett ki a szállásért.

 

 

A szurkolói falvakban tapasztalható körülményeket sokan a hírhedt 1999-es woodstocki fesztiválhoz, valamint a néhány éve nagy médiavisszhangot kapó Fyre fesztiválhoz hasonlították.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik