Vb 2022: Az újabb csapás ellenére bízom az együttesemben – Deschamps

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 09:26
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Karim Benzema szombaton megsérült a francia válogatott edzésén, emiatt kihagyja a ma kezdődő katari vb-t. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak hétfőig van lehetősége Benzema helyett másik játékost behívni a végleges, 26 fős keretbe. A sajtóértesülések szerint több opció van a friss aranylabdás Benzema pótlására.

Wissam Ben Yedder a fő esélyes Benzema pótlására (Fotó: Getty Images)

Karim Benzema a francia válogatott szombati edzésén sérülést szenvedett. A hírek szerint a 34 éves játékos nem a combizmára sérült rá, hanem új izomsérülésről van szó. „Rendkívül szomorú vagyok Karim miatt, ez a világbajnokság volt a fő célja” – mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. „A francia csapatot ért újabb csapás ellenére teljes mértékben bízom az együttesemben. Mindent meg fogunk tenni, hogy megfeleljünk a ránk váró hatalmas kihívásnak” – nyilatkozta a világbajnoki címvédő edzője.

Benzema az Instagramon üzent rajongóinak. „Életemben soha semmit nem adtam fel, de ma este a csapatra kell gondolnom, ahogy ezt mindig is tettem. Át kell adnom a helyemet valakinek, aki segíthet a válogatottnak, hogy nagyszerű világbajnokságunk legyen. Köszönöm az összes támogató üzenetet” – fogalmazott az aranylabdás támadó.

A francia válogatottban több kulcsember is hiányzik. Paul Pogba és N'Golo Kanté kiesése már a vb előtt ismert volt, mellettük a felkészülés során Christopher Nkunku és Karim Benzema is sérülést szenvedett. Nkunku helyét az Eintracht Frankfurt játékosa, Kolo Muani veszi, míg Benzema pótlására több opciót ír a L'Equipe.

A legesélyesebb jelölt Wissam Ben Yedder. A Monaco 32 éves támadója eddigi 19 válogatott mérkőzésén három gólt szerzett. Opció lehet Anthony Martial, a Manchester United szélsője 2021 októberében rendezett Nemzetek Ligája-döntő óta nem volt válogatott. A Bayern Leverkusenben idén nyolc gólnál és négy gólpassznál járó Moussa Diaby szintén az esélyesek között szerepel, azonban ő Benzemával ellentétben inkább szélső támadó.

A francia sajtó még az Atlético Madridban játszó Thomas Lemar és a Rennesben futballozó Martin Terrier nevét említi Deschamps esetleges jelöltjei között. A franciáknak Benzema helyett hétfőig van ideje másik játékost behívni a végleges, 26 fős keretbe. A vb-címvédő kedden, Ausztrália ellen kezdi meg a világbajnoki szereplését.

FRANCIAORSZÁG
KAPUSOK:1 Hugo Lloris (Tottenham Hotspur – Anglia), 16 Steve Mandanda (Rennes), 23 Alphonse Areola (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: 2
Benjamin Pavard (Bayern München – Németország), 3 Axel Disasi (AS Monaco), 4 Raphaël Varane (Manchester United – Anglia), 5 Jules Koundé (FC Barcelona – Spanyolország), 17 William Saliba (Arsenal – Anglia), 18 Dayot Upamecano (Bayern München – Németország), 21 Lucas Hernandez (Bayern München – Németország), 22 Théo Hernandez (AC Milan – Olaszország), 24 Ibrahima Konaté (Liverpool – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
6 Mattéo Guendouzi (Marseille), 8 Aurélien Tchouaméni (Real Madrid – Spanyolország), 13 Youssouf Fofana (Monaco), 14 Adrien Rabiot (Juventus – Olaszország), 15 Jordan Veretout (Marseille), 25 Eduardo Camavinga (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK:
7 Antoine Griezmann (Atlético Madrid – Spanyolország), 9 Olivier Giroud (AC Milan – Olaszország), 10 Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), 11 Ousmane Dembélé (FC Barcelona – Spanyolország), 12 Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt – Németország), 20 Kingsley Coman (Bayern München – Németország), 26 Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach – Németország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

D-CSOPORT
November 22., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Dánia–Tunéziax–x
November 22., 20.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Franciaország–Ausztráliax–x
November 26., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Tunézia–Ausztráliax–x
November 26., 17.00
Doha,
974 Stadion
Franciaország–Dániax–x
November 30., 16.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Tunézia–Franciaországx–x
November 30., 16.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Ausztrália–Dániax–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik