Vb 2022: A szerencsének semmi köze Marokkó sikeréhez – Ranieri

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 07:46
null
Szofjan Amrabat (4) is kulcsszerepet játszik a marokkói sikerekben (Fotó: Getty Images)
A világ Marokkó lábai előtt hever, és mindenki az észak-afrikaiak titkára kíváncsi. A La Gazzetta dello Sport oldalain Claudio Ranieri vette górcső alá a világbajnokság meglepetéscsapatát, aki a modern kori futball talán legnagyobb szenzációját vitte véghez, amikor 2016-ban bajnoki címig vezette a Leicestert a Premier Leag­ue-ben.


„Bevallom: a vébé kezdete óta szimpatizálok Marokkóval, és reméltem, hogy úttörő lesz – vezette fel elemzését az olasz szaklapban Claudio Ranieri, aki 2016-ban vezette az angol bajnokság első helyére az esélytelennek tartott Leicestert. – Egyértelmű, hogy ez már a tündérmese kategóriája. Ha azonban a pályán mutatott teljesítményét nézzük, jól látszik, hogy a szerencsének semmi köze a sikeréhez, Marokkó ugyanis csapat, a szó szoros értelmében. Valid Regragi edzőnek kevés ideje volt az építkezésre, de világos elképzelései vannak, és tudja, hogyan kell nyerni, a fiai pedig úgy játszanak, mintha egy klubcsapatban lennének, nem pedig egy válogatottban.”

A marokkóiak taktikai rendszeréről Ranieri a következőket emelte ki: „Ha megnézzük a védelmi vonalaikat, látható, hogy nagyon szoros, tehát a pályán lévőknek nem kell túl nagy területet lefedniük. A másik, amire felfigyeltem: félelmetes a jobb szél, amelyet Asraf Hakimi, Azzedin Unahi és Hakim Zijes alkot. A PSG védőjéről, Hakimiről és a Chelsea támadójáról, Zijesről tudjuk, hogy klasszis, de most az Angers középpályása, Unahi is felnőtt hozzájuk. Továbbá ott van Szofjan Amrabat, aki a védelem előtt kap helyet, és egészen egyedülálló futballista. Az áthatolhatatlan védelem miatt a támadók időnként elszigetelődnek, de nem ajánlatos alábecsülni őket.”

És hogy mi várható a Franciaország elleni elődöntőben? Marokkó méltatása ellenére az olasz edző továbbra is a címvédőt látja esélyesebbnek.

 

A KATARI LABDARÚGÓ-VB HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA

ELŐDÖNTŐ
December 13., 20.00
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion: Argentína–Horvátország
December 14., 20.00
Al-Hor, al-Bajt Stadion: Franciaország–Marokkó

A 3. HELYÉRT
December 17., 16.00
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion: Az elődöntő vesztesei

DÖNTŐ
December 18., 16.00
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion: Az elődöntő győztesei

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik