Vb 2022: a lengyelek, a svédek és a csehek ellenzik az oroszországi pótselejtezőt

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 18:36
null
A lengyel szövetség nem szeretné, hogy a válogatottja Oroszországban játsszon (Fotó: AFP)
A lengyel, a svéd és a cseh labdarúgó-szövetség közös közleményben jelezte, hogy szerintük Oroszország nem lehet házigazdája az idei világbajnokság márciusi pótselejtezőinek – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

A három szervezet azért fordult az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), mert az orosz válogatott március 24-én a lengyel csapatot fogadná pótselejtezőn, a párharc győztese pedig öt nappal később a svéd–cseh mérkőzés továbbjutóját látná vendégül a részvételért.

„A katonai eszkaláció súlyos következményekkel jár. Jelentősen csökkenti a nemzeti labdarúgó-válogatottjaink és a hivatalos delegációink biztonságát” – indokolta a kérését a három szervezet, amely azt várja a FIFA-tól és az UEFA-tól, hogy azonnal reagáljon a történtekre és álljon elő alternatív helyszínjavaslatokkal.

A lengyelek már kedden jelezték, hogy nem szeretnének Moszkvában pályára lépni.

A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik