Vb 2022: a Bayern ásza is pályára léphet a kanadai csapatban

Vágólapra másolva!
2022.11.22. 19:06
null
Davies felépült a kanadaiak első csoportmeccsére (Fotó: AFP)
A Bayern München védője, Alphonso Davies is pályára léphet szerdán a kanadai válogatottban a labdarúgó-világbajnokságon.

 

A ghánai származású labdarúgó két és fél hete szenvedett combhajlító-sérülést a Bundesligában a Hertha BSC ellen. Néhány napja még a kanadai szövetségi kapitány, John Herdman sem volt biztos a visszatérésében, azonban az orvosi stáb engedélyt adott a 22 éves játékos szerepeltetésére.

„A felmérések alapján készen áll a játékra, elérte azokat az értékeket, amelyből arra lehet következtetni, hogy teljesen felépült. Hétfőn csak úgy szárnyalt edzésen” – mondta Herdman a mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztatón.

Az észak-amerikai együttes szakvezetője azt is hozzátette, hogy Stephen Eustaquio és Milan Borjan is edzésbe állt, így minden játékosa felépült a vb-kezdésre.

Kanada 36 év után jutott ki újra a világeseményre és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján második Belgium ellen kezdi meg szereplését. Az F-csoportban szerepel még a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Marokkó is.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik