NL: Pickford szerint az angol válogatott idén világbajnok lehet

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 12:36
null
Pickford szerint az angol válogatott idén világbajnok lehet (Fotó: AFP)
Jordan Pickford, a mieink elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő angol labdarúgó-válogatott kapusa szerint a szigetországiak a legutóbbi világbajnokságon és a tavaly rendezett Európa-bajnokságon tapasztaltakból tanulva az idén megnyerhetik a vb-t Katarban – írja az MTI.


Az angol élvonalbeli bajnokságból hajszál híján kieső Everton kapusa meghatározó tagja Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottjának, amely a legsikeresebb angol együttes az 1966-ban világbajnok nemzeti tizenegy óta.

A 2018-as oroszországi vb-n negyedik, tavaly Eb-ezüstérmes angolok a Nemzetek Ligája A-ligájában a magyarok mellett az olaszokkal, valamint a németekkel szerepelnek azonos csoportban.

„Nyilvánvalóan nagyon nagy kihívás lesz a világ legjobb válogatottjai ellen játszani Katarban, de az egész arról szól majd, hogy hiszünk-e magunkban” – nyilatkozta Pickford, amikor az angolok vb-esélyeiről faggatták.

Hozzátette, hogy a legutóbbi világbajnokságon, valamint az Eb-n is sokáig jutottak, de mind a kétszer csalódniuk kellett.

„Csalódtunk, mert nagyon közel voltunk a győzelemhez, ugyanakkor büszkék is vagyunk arra, amit eddig elértünk, és a sikerek extra önbizalmat adnak ahhoz, hogy a vb-diadalért küzdjünk.”

A 28 éves kapus volt az egyetlen a tavalyi Eb-n, valamint a négy évvel ezelőtti vb-n, aki az angol válogatott mindegyik meccsét végigjátszotta.

Az angolok szombaton 18 órától lépnek pályára Budapesten, a Puskás Arénában a mieink ellen a Nemzetek Ligája idei 1. fordulójában.

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik