Friss
TOVÁBB AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMRA

Mike Barnabás

 

11:58 2022. 11. 24

Teljes díszben a svájci drukkerek

A meccsen gólt még nem láthattunk, de a lelátói hangulatra nem lehet panasz.

(Fotó: Portal R7)

Mike Barnabás

 

14:20 17 perce

Mike Barnabás

 

14:16 21 perce

Mike Barnabás

 

13:29 2 órája

Mike Barnabás

 

13:27 2 órája

nemzetisport.hu

 

12:35 3 órája

Nem biztos, hogy ez Luka Modric utolsó nagy tornája

A japán labdarúgó-válogatott két korábbi világbajnokot is legyőzött már a katari tornán, így Horvátországnak óvatosnak kell lennie nyolcaddöntős ellenfelével szemben. A horvátok masszív védekezésre és veszélyes ellencsapásokra számítanak, Zlatko Dalic szövetségi kapitány szerint az ázsiai csapat a csoportkörben bizonyította, nagyon egyben van.

nemzetisport.hu

 

12:28 3 órája

nemzetisport.hu

 

12:26 3 órája

Krasznai Bence

 

12:19 3 órája

Kollégánk, Polgár László beszámolója: Miről is szólhatna a napindítás Horvátországban, mint a katari labdarúgó-világbajnokság horvát-japán nyolcaddöntőjéről? Annyit mindenesetre konstatálhattunk, hogy a kollégáknak, „napos” szerkesztőknek nincs nehéz dolga nincs ezekben a napokban, a téma adott, erről tanúskodnak a horvátországi nagy napilapok címoldalai is. Lényegében az üzenetük adott a válogatott számára: jobbak ellenfelüknél, csak ezt bizonyítsák is be a pályán...

Mike Barnabás

 

12:01 3 órája

nemzetisport.hu

 

11:58 3 órája

Mike Barnabás

 

11:38 3 órája

Mike Barnabás

 

11:25 4 órája

Mike Barnabás

 

11:17 4 órája

Mike Barnabás

 

11:06 4 órája

nemzetisport

 

11:06 4 órája

Jobb a Neymarral felálló brazilok ellen játszani – Bento

Mint beszámoltunk róla, van esély Neymar játékára a brazilok Dél-Korea elleni nyolcaddöntőjében a katari futball-vb hétfő esti meccsén – és saját bevallása szerint ennek Paulo Bento, az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya is örül...

Mike Barnabás

 

10:50 4 órája

Mike Barnabás

 

10:48 4 órája

Mike Barnabás

 

10:44 4 órája

nemzetisport.hu

 

10:42 4 órája

Pór Károly

 

10:37 4 órája

A brazil válogatott júniusban, felkészülési meccsen 5–1-re nyert Szöulban mai ellenfele, Dél-Korea ellen. Neymar, akinek a mai játéka még kérdéses, két gólt is lőtt azon a meccsen (mindkettőt 11-esből).

nemzetisport.hu

 

10:34 5 órája

Három lebonyolítási rendszer közül fog választani a FIFA

Még javában zajlik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság, de a nemzetközi szövetség (FIFA) háza táján már a következő, 2026-os tornára készülnek. Mint beszámoltunk róla, a 48 csapatosra bővülő világverseny mezőnyét az első verzió szerint 16 háromcsapatos csoportra osztanák, de azóta felvetődött a négycsapatos csoportokra való osztás lehetősége, valamint egy rendhagyó formátum is.

Pór Károly

 

10:16 5 órája

„Hétfőn teljesen új fejezetet nyitnak a csapatok. Felhívnám rá a figyelmet, hogy nekünk szemernyi veszítenivalónk sincs, mi csak nyerhetünk. Annyit kérek csupán a csapatomtól, hogy továbbra is azt a megalkuvás nélküli, feladást nem ismerő futballt játssza, mint eddig” – nyilatkozta a brazilok elleni nyolcaddöntőre készülő dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki visszatérhet válogatottja kispadjára, miután a Ghána elleni csoportmérkőzést követően kapott eltiltását letöltötte Portugália ellen.A Brazília–Dél-Korea meccs 20 órakor kezdődik.

Mike Barnabás

 

10:11 5 órája

nemzetisport.hu

 

10:04 5 órája

Pór Károly

 

09:14 6 órája

A szurkolók is a cserepadra ültetnék RonaldótMint arról beszámoltunk, a vezető portugál sportlap, az A Bola azt fejtegeti, hogy Cristiano Ronaldónak már nincs helye a válogatott kezdőcsapatában. A lap online kiadásában megszavaztatta az olvasókat a következő kérdésben: Cristiano Ronaldo továbbra is kezdő maradjon-e a válogatottban? A voksolás eredménye pedig nem is lehetett volna egyértelműbb, az olvasók 70 százaléka ugyanis nemmel szavazott, és csak 30 százalékuk vélte úgy, hogy továbbra is a kezdőcsapatban lenne a kapitány helye.

nemzetisport.hu

 

08:47 6 órája

Fegyveresek törtek rá Sterling családjára – elhagyta Katart

A vasárnap a labdarúgó-vb nyolcaddöntőjében Szenegált búcsúztató angol válogatott hivatalosan is megerősítette, Raheem Sterling már a meccs előtt elhagyta a nemzeti csapatot és hazautazott, miután fegyveres rablók betörtek a házába, amikor a családja otthon tartózkodott.

nemzetisport.hu

 

07:54 7 órája

Pór Károly

 

07:16 8 órája

Ma a csoportkör egyik meglepetéscsapata, Dél-Korea ellen kezdi meg a szereplését az egyenes kieséses szakaszban, a vb nagy esélyesének számító brazil válogatott. A négy éve ezüstérmes horvátok pedig a még nagyobb meglepetésre, csoportelsőként továbbjutó Japánnal mérkőznek.FUTBALLPROGRAM VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR NYOLCADDÖNTŐ16.00: Japán–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!20.00: Brazília–Dél-Korea (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

nemzetisport.hu

 

06:53 8 órája

Búcsúzik a legóaréna és a korhatáros stadion

A szurkolókat pikáns asszociációkra ébresztő Al-Dzsanub Stadion tervezője felháborodott a nem várt értelmezésen, a 974 Stadiont földig bontják, a szerkezetet alkotó színes hajókonténereket és az üléseket máshol hasznosítják újra.

Harmath Ákos

 

22:50 1 napja

A vasárnapi eredményekkel zárjuk a hírfolyamunkat.

NYOLCADDÖNTŐ

Franciaország–Lengyelország 1–3

Anglia–Szenegál 3–0

Hétfőn reggel folytatjuk!

nemzetisport.hu

 

22:39 1 napja

nemzetisport.hu

 

22:23 1 napja

nemzetisport.hu

 

22:02 1 napja

Harmath Ákos

 

21:52 1 napja

A harmadik angol találat után Fodenék nem erőltették az újabb gólszerzést, Sarrék meg tudták, vagyis eldőlt, hogy Anglia lesz Franciaország ellenfele a legjobb négy közé kerülésért. Anglia–Szenegál 3–0. Összefoglaló itt.

Rock Péter

 

21:37 1 napja

Harmath Ákos

 

21:16 1 napja

Bukayo Saka harmadik gólját szerzi a tornán, Foden beadását perdíti szépen Mendy kapus mellett a kapu közepébe!

Anglia–Szenegál 3–0.

A mérkőzés folyamatosan frissülő, szöveges közvetítése ide kattintva elérhető.

Harmath Ákos

 

21:06 1 napja

A szenegáliak két cserével próbálnak frissíteni.

Anglia–Szenegál 2–0.

A mérkőzés folyamatosan frissülő, szöveges közvetítése ide kattintva elérhető.

Harmath Ákos

 

20:49 1 napja

Egy gyors kontra végén az előző vb gólkirálya, Harry Kane növeli az angol előnyt. Ezzel vége is az első félidőnek!

Anglia–Szenegál 2–0.

A mérkőzés folyamatosan frissülő, szöveges közvetítése ide kattintva elérhető.

Rock Péter

 

20:46 1 napja

Harmath Ákos

 

20:39 1 napja

Harmath Ákos

 

20:33 1 napja

Harmath Ákos

 

20:18 1 napja

Eltelt a mai második nyolcaddöntő első 15 perce: eddig jobbára angol mezőnyfölény mellett folyik a játék, a szenegáliak részéről egy-egy gyors megindulást jegyezhettünk fel, igazi helyzet még egyik oldalon sem volt. Anglia–Szenegál 0–0.A mérkőzés folyamatosan frissülő, szöveges közvetítése ide kattintva elérhető.

nemzetisport.hu

 

20:03 1 napja

Harmath Ákos

 

19:59 1 napja

Anglia még sosem kapott ki afrikai csapattól a világbajnokságon, lássuk, Szenegál megtöri-e a sorozatot? Anglia–Szenegál 0–0.

A mérkőzés folyamatosan frissülő, szöveges közvetítése ide kattintva elérhető.

Harmath Ákos

 

19:47 1 napja

Rock Péter

 

19:31 1 napja

Harmath Ákos

 

19:29 1 napja

Csillag Péter jelenti Katarból: Egy ideje nyitott ablaknál alszom, és nem ritkán arra riadok fel hajnali fél öt felé, hogy kintről müezzin hangját hallom. Érdekes és különös élmény, félálomban belélegzett keleti zengés, az elnyújtott, recitáló ének titokzatos, ismeretlen világot igéz a szobába.

Az iszlám vallás követőinek napi öt imája kötött rendben és időpontban zajlik, a Nap járásához igazodva. Ma például Dohában – megnéztem – a következő az előírás: a napfelkelte előtti ima, a Fadzsr hajnali 4 óra 42 perckor, a déli Zuhr 11 óra 25 perckor, a délutáni Aszr 14 óra 25 perckor, a naplementéhez kötött Magrib 16 óra 44 perckor, az esti Isá 18 óra 14 perckor mondandó. És az itt élő muszlimok mondják is, ha nem is mind és nem is ugyanolyan szigorú külsőségek között. Az imádkozás a mindennapok része; láttam földre boruló rendőrt futballstadion oldalában, csukott szemmel magába mélyedő árust a piacon, térdelő arab szurkolót a meccsre igyekvők mellett. A szekularizált Európából érkezőnek az is furcsa látvány, hogy – mint már egy korábbi cikkemben említettem – a stadionok médiarészlegéhez kötelezően hozzátartozik az imaterem. Időnként ott sorakozik az ajtó előtt néhány pár cipő, az ablakon belesve pedig imájukra két cikk között időt szentelő kollégák alázatosan előrehajló alakját lehet kivenni.

A katari világbajnokság kétségtelenül értékes hozadéka, hogy segít megismertetni a futballutazóval egy övétől eltérő kultúrkör, vallási környezet levegőjét. Katarban az iszlám hivatalos államvallás, 2020-as adatok szerint a 2.8 millió lakos mintegy 65 százaléka muszlim, a társadalom sokszor ismertetett vegyes összetétele miatt azonban más vallások is jelen vannak, 15 százalék a hindu, 14 százalék a keresztény és több mint három százalék a buddhista hit követője. Az országban a szunnita iszlámnak a 18. századig visszanyúló, ultrakonzervatív, szalafita ága a meghatározó, Katar területén egy kilenc évvel ezelőtti kimutatás szerint 1848 mecset működik.

Amikor ezeket a sorokat írom, a szállodai kávézó tévéjében éppen vallási műsor megy. Hosszú-hosszú percek óta mutatják a mekkai nagymecset belső udvarát és a Kába-szentély körül keringő híveket, miközben a háttérben a szállodai hajnalok ismerős énekszólama zsong.

Néha megnyugtatóbb, mint egy futballmeccs harsány zsivajgása.

nemzetisport.hu

 

19:24 1 napja

Giroud Henryt, Mbappé Pelét és Eusébiót múlta felül

Mint beszámoltunk róla, Franciaország meggyőző játékkal 3–1-re legyőzte Lengyelországot a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében vasárnap kora este, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A meccsen az első francia gólt szerző Olivier Giroud nemzeti gólcsúcstartó lett, a duplázó Kylian Mbappé meg futballtörténeti nagyságok teljesítményét múlt felül. A találkozó legérdekesebb statisztikai adataiból válogattunk.

Rock Péter

 

18:57 1 napja

Rock Péter

 

18:52 1 napja

Rock Péter

 

18:42 1 napja

nemzetisport.hu

 

18:29 1 napja

Harmath Ákos

 

18:20 1 napja

Harmath Ákos

 

17:58 1 napja

Harmath Ákos

 

17:56 1 napja

Upamecano ért kézzel egy beadásba. Rövid videózás után a venezuelai Valenzuela játékvezető megadta. Lewandowski viszont elképesztően gyatrán lőtte, de a bíró újrarúgatja, mert a fél francia csapat berohant, mielőtt ellőtte volna a lengyel. Mindez az ötperces ráadás 9. percében... Másodjára is totyog Lewandowski, de most berúgja.

Franciaország–Lengyelország 3–1.

A mérkőzés elő tudósítását itt olvashatja.

Harmath Ákos

 

17:49 1 napja

Harmath Ákos

 

17:38 1 napja

Csillag Péter jelenti Katarból: Egészen különös szoborsorozat látható a FIFA médiaközpontja szomszédságában, a Sidra női és gyermekklinika parkjában: Damien Hirst brit művész tizennégy részes, Csodálatos utazás című monumentális alkotása a magzat gyermekké fejlődését mutatja be.

Harmath Ákos

 

17:33 1 napja

A francia válogatott megszerezte a második gólját is a lengyelek ellen, Kylian Mbappé immár négygólos a tornán, összességében pedig már 8 vb-n szerzett találatnál jár.

Franicaország–Lengyelország 2–0

A mérkőzés elő tudósítását itt olvashatja.

nemzetisport.hu

 

17:11 1 napja

Hermann Dorottya

 

16:48 1 napja

Giroud góljával vezet a félidőben Franciaország

Franciaország–Lengyelország 1–0

A mérkőzés elő tudósítását itt olvashatja.(Fotó: Getty Images)