Vb 2018: újabb orosz mondta le a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 21:59
null
Jurij Zsirkov a spanyolok elleni vb-nyolcaddöntőben lépett utoljára pályára a válogatottban (Fotó: AFP)
Alekszandr Szamedov és Szergej Ignasevics után – utóbbi végleg befejezte a pályafutását – újabb orosz labdarúgó jelentette be, hogy nem lép többet pályára az orosz válogatottban.

 

A 34 esztendős Jurij Zsirkov 2005 februárjában, az olaszok ellen 2–0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen debütált a nemzeti együttesben. Összesen 87 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, tagja volt a 2008-ban Eb-elődöntős orosz csapatnak, míg a mostani hazai világbajnokságon az ötből három mérkőzésen kapott lehetőséget.

„Két társamhoz hasonlóan én is úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatottbeli pályafutásomat. Nincs már erőm ahhoz, hogy ezen a szinten futballozzak, a legutóbbi sérülésem szintén közrejátszott a döntésemben. Nincs időm a családomra, a gyerekeimre. Egymás után ez a második nyaram vakáció nélkül, most pedig vissza kell térnem a Zenithez, ez borzasztóan nehéz. Szeretnék köszönetet mondani minden csapattársamnak, az edzőimnek, a szurkolóknak és természetesen a családomnak, akik meggyőztek, hogy a mostani tornán is pályára lépjek a válogatottban. Büszke vagyok arra, hogy ennyi időn keresztül képviselhettem a hazámat, többek között két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon” – mondta Zsirkov a döntése után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik