Vb 2018: „Sampaoli olyan volt, mint vak a tűzharcban; most a csapat beszélt vele”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 17:32
null
„Hé, Leo, gyere egy szóra!” – ki a főnök az argentin csapatnál? (Fotó: AFP)
Egyértelműen a játékosok vették át az uralmat az argentin labdarúgó-válogatott öltözőjében a világbajnokság első két mérkőzésén elveszettnek tűnő szövetségi kapitánytól, Jorge Sampaolitól – vélekedik a Sky Sports és az ESPN dél-amerikai szakírója, a 25 éve Brazíliában élő, a kontinentális futballt igen jól ismerő Tim Vickery.

Vickery a Sky Sports elemzőjeként dolgozik a világbajnokságon, és úgy véli, egyértelmű, hogy a játékosok átvették az irányítást a szövetségi kapitánytól, akinek folyamatos kísérletezése a rossz eredményekkel párosítva bizalomvesztést eredményezett.

„Hatalmas a szerepe jelenleg a játékosok úgymond edzői tevékenységének. Az argentin keretnek két nagy problémája is van. Az egyik a legutóbbi tíz év utánpótlás-fejlesztési hiányosságaiból ered, ennek volt a következménye, hogy Argentína nagyon idős csapattal [30 év és 189 nap, a valaha volt legidősebb argentin kezdő tizenegy a világbajnokságokon – a szerk.] állt ki Nigéria ellen. A másik, hogy Jorge Sampaolinak egyetlen ötlete van a futballról – az a rendkívül agresszív letámadás, amelyet Chilével is játszatott –, egész edzői karrierje során ezt alkalmazta. Viszont nincsenek meg ehhez az argentin keretben a megfelelő futballisták. Ötletről ötletre ugrált, közben teljesen elvesztette a fonalat, olyan volt, mint egy vak ember a tűzharcban”idézi a Sky Sports Vickeryt.

„Úgy tűnik, az történt, hogy a keret meghatározó tagjai leültek a szövetségi kapitánnyal, és megmondták neki: egyszerűsítsük le a dolgokat, mert védőnégyesről védőhármasra váltottunk, szélsők rohangáltak szárnyvédőként. Most a csapat beszélt vele: legyen szimpla védőnégyes hagyományos szélső hátvédekkel és középső védőkkel, bízzunk abban, hogy a józan ész, a tapasztalat, az argentin tűz és Lionel Messi villanásai elegendőnek bizonyulnak a továbbjutáshoz” – tette hozzá a szakíró.

A csoportjából nagy nehézségek árán továbbjutó Argentínára a nyolcaddöntőben Franciaország vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik