Vb 2018: R. Khedira nemet mondott a világbajnokságra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.07. 15:04
Hiába hívta a Tunéziai Labdarúgó-szövetség (FTF) az ország válogatottjába a nyári világbajnokságra Rani Khedirát – a Juventusban futballozó Sami öccsét –, az Augsburg középpályása nemet mondott a lehetőségre.

A 24 éves védekező középpályást még tavaly novemberben kereste meg az FTF, mivel tunéziai és német állampolgársággal is rendelkezik, és eddig csak a német korosztályos válogatottakban játszott. A tunéziaiak azt szerették volna, ha Rani Khedira képviseli az országot az oroszországi világbajnokságon, ám az Augsburg játékosa kedden este telefonon tájékoztatta az FTF vezetőit, hogy nem él a lehetőséggel. tavaly novemberben kereste meg az FTF, mivel tunéziai és német állampolgársággal is rendelkezik, és eddig csak a német korosztályos válogatottakban játszott. A tunéziaiak azt szerették volna, ha Rani Khedira képviseli az országot az oroszországi világbajnokságon, ám az Augsburg játékosa kedden este telefonon tájékoztatta az FTF vezetőit, hogy nem él a lehetőséggel.

„Büszke vagyok rá, hogy gondolt rám a tunéziai szövetség – idézi Rani Khedirát az Augsburg szerdai közleménye. – Németországban születtem és nőttem fel, csak németül beszélek, ez döntő jelentőséggel bír. A játékomat meghatározza a kommunikáció. Túl rövid az idő, nem tudnám a legjobbamat nyújtani. Ráadásul a válogatott tagjai az elmúlt két évben rengeteget dolgoztak, nem akarom elvenni a helyüket.”

„Hosszú folyamat volt, mire meghoztam ezt a döntést. Édesapám büszke tunéziai. Mindkét országnak helye van a szívemben, és a legjobbakat kívánom nekik. Úgy érzem, ez a helyes döntés” – zárta mondandóját Rani Khedira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik