Vb 2018: nem volt pénze matricákra, megrajzolta őket – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 18:41
null
Pedro a rajzaival tölti meg a saját készítésű matricásalbumát (Fotó: g1.globo.com)
Ahogy a legtöbb nyolcéves fiút, a brazil Pedro Henrique Blaco Aroucát is elkapta a matricagyűjtő láz a labdarúgó-világbajnokság előtt, így nagy elánnal vetette volna bele magát a Panini-matricák gyűjtésébe, ám mivel ezt édesanyjával nem engedhették meg maguknak, a kisfiú kreatív megoldáshoz folyamodott – számolt be róla a Globo.

 

A kisfiú édesanyja pénztárosként dolgozik, s épp csak többet keres a minimálbérnél, így hiába vett neki egy Panini-albumot, azt már nem tehetik meg, hogy azt meg is töltsék matricákkal.

Pedro ezért kreatív megoldást választott: készített egy új albumot, majd azt a saját rajzaival kezdte el megtölteni. A kisfiú az iskola falán lévő, közösen töltögetett albumban található matricákat másolja le, így az általa készített album is gyorsan telik a világbajnokságon szereplő játékosokkal.

Pedro édesanyjának elmondása szerint először féltette a fiát, hogy a rajzai miatt majd kinevetik, ám a tanárai közül többen bátorították, diáktársai pedig jól fogadták a rendkívül kreatív ötletet, így a kisfiú a rajzainak köszönhetően igazi „látványosság” lett az iskolájában.

Pedro rajzain a brazil játékosok (Fotó: g1.globo.com)
Pedro rajzain a brazil játékosok (Fotó: g1.globo.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik