Vb 2018: „Nem tudom, mi történt. Hülyék voltunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 10:09
null
Alekszandar Mitrovics (pirosban) nagyon bosszús a Svájc elleni vereség miatt (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a svájci labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Szerbiát az oroszországi világbajnokság csoportkörének második fordulójában, így az idei vb első csapata lett, amely hátrányból felállva tudott megnyerni egy meccset. A szerbek gólját szerző Alekszandar Mitrovics nagy csalódásként élte meg a vereséget, míg Svájc szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic együttese győztes mentalitását jelölte meg a siker kulcsaként.

„Nem tudom, hogy mi történt. Annyira hülyék voltunk. Nagy csalódás ez nekünk. Ahelyett, hogy őriztük volna az eredményt… nem is tudom” – mondta Alekszandar Mitrovics, aki a Newcastle United kölcsönjátékosaként a mögöttünk hagyott szezon második felét a Fulhamnél töltötte.

Szerbia még mindig továbbjuthat, ha június 27-én legyőzi Brazíliát. „Nem fogjuk feladni, a legjobb teljesítményünket nyújtjuk majd. Felkészülünk a mérkőzésre, és győzünk” – tette hozzá Mitrovics.

„Mit mondjak? Az első tizenöt percben egyáltalán nem voltunk játékban, Szerbia nagyon jól futballozott, rengeteg esélye volt – értékelt Granit Xhaka, a svájci egyenlítő gól szerzője. – A szünetben nem voltunk elégedettek magunkkal, ez váltott ki egy ilyen reakciót a második játékrészben. A csapat óriási lépést tett mentálisan annak érdekében, hogy győzzön. Számomra természetesen nagyon különleges mérkőzés volt, több ezer ember szorított értem, Svájcból, Albániából és Koszovóból is üzentek. A győzelmet a családomnak ajánlom, mert mindig támogat.”

Stephan Lichtsteiner, a svájciak csapatkapitánya is elmondta véleményét Xhaka és Shaqiri gólöröméről, arról a bizonyos sasról.

„Nagy volt a nyomás rajtunk, számunkra ez mentálisan sem volt egy könnyű meccs. Több, albán felmenőkkel is rendelkező játékosa van a gárdának, Szerbiának és Albániának pedig ugyebár van egy közös történelme, úgyhogy lelkileg ez tényleg nagyon nehéz összecsapás volt. Ez többről szól, mint a labdarúgás” – vélekedett Lichtsteiner.

„Nem volt ezzel semmi baj, miért lett volna? Ez a múltjuk egy része, hozzájuk tartozik. Nagyon nehezen élték meg a háborút. Én megértem őket, ráadásul a találkozó előtt rengeteg provokáció érte őket szerb oldalról.”

„A legkevesebb, amit mondhatok, hogy érdekes meccs volt. Hullámvasúton utaztunk. Az első félidő után senki sem gondolta, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést – kezdte Vladimir Petkovic, Svájc szövetségi kapitánya. – Nagyon fontos, hogy sikerült elsajátítanunk a győztes mentalitást. Ha hátrányba kerülünk, akkor is próbálunk pozitívak maradni és megnyerni minden meccset. Ezt a brazilok ellen is bizonyítottuk. Minden helyzetre tudunk reagálni, ami nagyon pozitív jellemzője a csapatnak.”

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

A svájciaknak a harmadik körben akár a Costa Rica elleni vereség is beleférhet a továbbjutáshoz, a szerbeknek viszont mindenképpen pontot kell szerezniük a brazilok ellen. Az E-csoport utolsó fordulójának mérkőzéseit június 27-én, szerdán 20 órától rendezik.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
E-CSOPORT
, 2. FORDULÓ
SZERBIA–SVÁJC 1–2 (1–0)
Kalinyingrád, Kalinyingrád Stadion, 33 167 néző. Vezette: Brych (német)
SZERBIA: Sztojkovics – Ivanovics, Milenkovics, D. Tosics, Kolarov – Matics, Milivojevics (Radonjics, 81.) – Tadics, Milinkovics-Szavics, Kosztics (Ljajics, 65.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Embolo, 73.), Zuber (Drmic, 94.) – Seferovic (Gavranovic, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: A. Mitrovics (5.), ill. G. Xhaka (52.), Shaqiri (90.)
Sárga lap:Milinkovics-Szavics (33.), Milivojevics (39.), Matics (45+2.), A. Mitrovics (87.), ill. Shaqiri (92.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
Június 27., szerda
20.00:
Svájc–Costa Rica
20.00:
Szerbia–Brazília

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 1 1 3–1 +2 4
2. Svájc 2 1 1 3–2 +1 4
3. Szerbia 2 1 1 2–2 0 3
4. Costa Rica 2 2 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik