Vb 2018: Mikel apját másodszor is elrabolták, hat nap után szabadult ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 14:16
null
Mikel (jobbra) nem szólt Rohrnak (Fotó: AFP)
Elképesztő, ám szerencsére tragédia nélkül zárult történet került napvilágra Nigériából, a vb-szereplő válogatott középpályásáról, John Obi Mikelről és édesapjáról Michael Obiról. A 31 éves középpályás ugyanis úgy lépett pályára Argentína ellen az utolsó csoportmeccsen, hogy akkor már órák óta tudta: édesapja Nigériában emberrablók fogságába került. Idősebb Obit 6 nap után, hétfőn szabadította ki a helyi rendőrség a fogságból – ráadásul a játékos apja már másodszor lett emberrablás áldozata.

A nigériai csapatkapitány néhány órával az Argentína elleni, továbbjutásról döntő csoportmeccs előtt kapott egy telefonhívást az emberrablóktól, akik közölték, 10 millió nigériai nairát – körülbelül 28 000 amerikai dollárt – követelnek édesapja szabadon bocsátásáért. Hozzátették azt is, hogy ha Mikel bárkinek szól, édesapját lelövik.

A Kínában futballozó játékos édesapja június 26-án éppen egy temetésre tartott, amikor sofőrjével együtt elrabolták az autópályán. A rendőrség hétfőn heves tűzpárbaj után szabadította ki a két férfit.
Michael Obit szabadulása után kórházba szállították, mert fogva tartása során megkínozták, s több sebét is össze kellett varrni.

„Miután értesültem édesapám elrablásáról, eléggé összezavarodtam, nem tudtam mit tegyek, végül úgy döntöttem, nem csalódhat bennem 180 millió nigériai, ezért nem szóltam senkinek sem a történtekről. Igyekeztem kizárni a történteket, és képviselni a hazámat. Azt mondták, lelövik az apámat, ha bárkinek szólok” – mondta a sikeres szabadítóakció után a Tiencsin Tadában szereplő Obi.

„Azért sem akartam a kapitánnyal megbeszélni a történteket, mert nem akartam, hogy az én ügyem bárki figyelmét elvonja. Bármennyire is szerettem volna Gernot Rohrnak elmondani mi történt, tudtam, hogy nem tehetem meg” – emlékezett vissza csöppet sem irigylésre méltó helyzetére Obi.

A sikeres túszmentési akciót levezénylő helyi rendfenntartó erők szóvivője, Ebere Amaraizu elárulta, hírszerzési információk alapján jutottak az emberrablók nyomára, akiket végül „heves tűzpárbaj után sikerült búvóhelyük elhagyására kényszeríteni, így a fogva tartottakat is sikerült kiszabadítani.”

Michael Obit már másodszor rabolták el, 2011-ben 10 nap után szabadult ki a fogságból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik