Vb 2018: két kulcsjátékos kiesett a portugál keretből

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.08.30. 09:12
A nyári Európa-bajnokságon meggyőző teljesítményt nyújtó Renato Sanches, illetve Anthony Lopes kapus nem játszik a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportba került Eb-győztes portugál labdarúgó-válogatott következő két mérkőzésén.

A 19 éves középpályás eredetileg kapott meghívót, de Fernando Santos szövetségi kapitány – a játékos új klubja, a Bayern München orvosi stábjával történt egyeztetés után – úgy döntött, eltekint a szerepeltetésétől a Gibraltár elleni felkészülési találkozón, valamint a svájci vb-selejtezőn. A bajorokhoz a Benficától érkező futballista augusztus 8-án izomsérülést szenvedett edzésen, és még nem épült fel teljesen.

Lopes a jobb vállát fájlalja, és a frissen elvégzett vizsgálatok megerősítették, hogy nincs játékra alkalmas állapotban. Az Olympique Lyon kapusának helyére Marafona, a Braga hálóőre került.

Az már korábban eldőlt, hogy a csapat első számú sztárja, Cristiano Ronaldo egyelőre nem lép pályára, mert még lábadozik a franciaországi Eb döntőjében elszenvedett térdsérüléséből. A portugálok csütörtökön Portóban fogadják a gibraltáriakat, majd jövő kedden Bázelben kezdik vb-selejtezős sorozatukat.

A MÓDOSÍTOTT PORTUGÁL KERET
Kapusok:
Marafona (Braga), Eduardo (Chelsea), Rui Patrício (Sporting)
Védők: Bruno Alves (Cagliari), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), Joao Cancelo (Valencia), José Fonte (Southampton), Luís Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Középpályások: Adrien (Sporting), André Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Mário (Sporitng), Joao Moutinho (Monaco), William Carvalho (Sporting)
Támadók: André Silva (FC Porto), Bernardo Silva (Monaco), Éder (Lille), Nani (Valencia), Rafa Silva (SC Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik