Vb 2018: kapitányuk szerint a genetika okozta a skótok vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.09. 15:18
null
Gordon Strachan kapitány megtalálta a kudarc okát (Fotó: AFP)
Meglepő magyarázattal rukkolt elő Gordon Strachan, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sikertelen világbajnoki kvalifikációval kapcsolatban. A szakember szerint alacsony szerkezetű csapata folyamatos hátrányban volt a riválisokkal szemben.

 

1998 óta képtelen kijutni világversenyre a skót labdarúgó-válogatott, amely a 2018-as vb-selejtezők utolsó két fordulójában óriási lehetőséget kapott, és a saját kezébe vehette a továbbjutást. A csoport második helyéhez és a pótselejtezőhöz otthon Szlovákiát, míg idegenben Szlovéniát kellett volna legyőznie.

Csütörtökön a kötelezőt hozta is, igaz, 70 percet emberelőnyben játszva csupán egy 89. percben szerzett öngóllal győzött a szlovákok ellen, de aztán vasárnap a 2–2-es ljubljanai döntetlen után a harmadik helyen zárt.

Gordon Strachan szövetségi kapitány megtalálta a kudarc fő okát: genetikailag hátrányos helyzetből indult, hiszen a mezőny egyik legkisebb átlagmagasságú válogatottjával kellett dolgoznia.

„Spanyolország mellett mienk volt a legalacsonyabb szerkezetű csapat. Így aztán nehezebb megküzdeni a labdákért, mindenki másnál magasabbra kell ugrani, azaz fizikai jellegűek a problémáink. Úgy tűnik, képesek vagyunk leküzdeni megfelelő elszántsággal és munkával, de ez nagyon sokat kivesz belőlünk” – mondta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik