Vb 2018: Guardiolát szeretnék argentin szövetségi kapitánynak – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 07:49
null
Legnagyobb érv mellette Messivel való kapcsolata (Fotó: AFP)
Az argentin TN Deportivo újságírója, Pablo Cecchini úgy tudja: az argentin labdarúgó-szövetség (AFA) fel szeretné ajánlani Pep Guardiolának a válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Sajtóhírek arról már napok óta szólnak, hogy az AFA nem Jorge Sampaolival képzeli el a világbajnokságtól már a nyolcaddöntőben búcsúzó argentin válogatott jövőjét. Egyelőre patthelyzetben vannak: a szakember maradna, kirúgni meg nem nagyon lehet, mert a szerződésében elképesztő lelépési összeg, 20 millió dollár szerepel.

A szövetség ettől függetlenül keresi a jelölteket, a helyi sajtó szerint pedig a legújabb név a listán a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola.

A spanyol szakember nemrég hosszabbított szerződést angol klubjával, vagyis, ha egyáltalán sikerülne meggyőzni, hogy hagyja ott a Premier League-et az életbiztosításnak finoman fogalmazva sem nevezhető argentin kapitányi posztért, akkor biztosan busás pénzt kell fizetni érte. Pablo Cecchini szerint az AFA éves 12 millió dolláros fizetéssel csábítaná a katalán edzőt, a 2022-es vb végéig szóló szerződéssel. Plusz állítólag a válogatott televíziós jogainak tulajdonosa lehetne 2030-ig...

Az argentinok szerint az egyik legnagyobb érv Guardiola mellett természetesen a kiváló kapcsolata Lionel Messivel, abban bíznak (vagy inkább bíznának), hogy sikerülne rávennie arra, folytassa vele a katari vb-ig (addigra 35 éves lesz már).

Azt, hogy ennek mennyi lehet a valóságalapja, nem tudni, ha van, akkor az argentin szövetség komoly költségekbe készül verni magát. Ha Sampaoli magától nem megy, akkor 20 millió dollár a lelépési pénze, plusz Guardiola kivásárlása, na meg a 12 milliós éves fizetése...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik