Vb 2018: „Ezt a Németországot nem lehet sajnálni” – lapszemle

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 10:41
A német sajtószemle után nézzük a nemzetközit: a világsajtó az oroszországi labdarúgó-világbajnokság legnagyobb szenzációjaként tálalja, hogy a címvédő német válogatott csoportutolsóként már a torna első szakasza után búcsúzni kényszerült.

OROSZORSZÁGOROSZORSZÁG

Szport-Ekszpressz: Ez volt a 2018-as világbajnokság legnagyobb szenzációja. A német válogatott, a címvédő és Konföderációs Kupa-győztes kikapott Dél-Koreától, és így utolsó lett a csoportjában. Ezt a Németországot nem lehet sajnálni.

Rosszijszkaja Gazeta: A német válogatott átírta a történelmét. Egy igen erős fejezet került be a négyszeres világbajnok krónikájába, de a németek ezt ritkán fogják olvasgatni. A nationalelf szenzációszámba menő vereséget szenvedett Dél-Koreától, és ezzel már a csoportkör után búcsúzik a tornától.

Kommerszant: A germanománia vége. Folytatódik a hagyomány: a címvédő együttes sorozatban harmadszor esik ki már a csoportszakaszt követően. Az oroszországi vb-n Németország volt az áldozat.

Moszkovszkij Komszomolec: Löw (vagyis az oroszlán – A szerk.) utolsó ordítása – a vb legnagyobb szenzációja: a németek elköszöntek a világbajnoki címtől.

NAGY-BRITANNIA

Telegraph: Ezúttal nem volt menekvés, nem volt gól az utolsó másodpercben, és nem volt „kilencven perc játék, majd a végén a németek győznek”.

The Sun: Schadenfreude, főnév (németül): öröm, ami egy másik személy szerencsétlenségével függ össze.

Daily Mail: Isten az égben! A németek kiestek – Nagy-Britanniában pedig szem nem maradt szárazon.

FRANCIAORSZÁG:

L'Équipe: Büntetés egy csapatnak, amely nem volt az.

AUSZTRIA

Kleine Zeitung: Kipukkadt a világbajnok. A vb elvesztette a címvédőt és egy közönségcsalogató csapatot. Ez utóbbi globálisan értendő: voltak, akik szurkoltak nekik, mások azt szerették volna, ha búcsúznak.

Kronen Zeitung: Minden idők legnagyobb német blamázsa. „Megcsináljuk!”, tíz nappal ezelőtt, a Mexikótól elszenvedett 1–0-s vereség után még ez volt a jelszó a német táborban. Tegnap óta azonban mindenki tudja: Joachim Löw csapata, a 2014-es világbajnok NEM csinálta meg.

BRAZÍLIA

Folha de S.Paulo: A tréner makacssága és a veteránok gyenge teljesítménye vezetett a német vb-fiaskóhoz. Löw nem akart változtatni azután sem, hogy a felkészülési meccseken „sárga lapot” kapott a csapat.

CSEHORSZÁG

MF Dnes (online): Viszontlátásra, bajnok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik