Vb 2018: Escobarra emlékeztették a kiállított kolumbiait, rendőrségi vizsgálat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 13:57
null
Kolumbiában komolyan kell venni a hibát elkövető játékosoknak címzett fenyegetéseket (Fotó: AFP)
A kolumbiai rendőrség kiberbűnözés-üldöző csoportja vizsgálja azokat a fenyegetéseket, amelyeket a válogatott középpályása, Carlos Sánchez kapott a Japán elleni, vesztes világbajnoki csoportmérkőzést (1–2) követően.

Carlos Sánchez a mérkőzés elején kézzel ütötte ki a kapu felé tartó labdát, ezzel a kiállítás sorsára jutott, a megítélt tizenegyest Kagava Sindzsi értékesítette. Sánchez kiállítása alapvetően meghatározta az egész mérkőzést, az emberelőnyben futballozó japánok legyőzték jóval esélyesebb ellenfelüket.

Sánchez rengeteg fenyegetést kapott a közösségi médiafelületeken. Van, aki az 1994-es világbajnokságon öngólt vétő, a hazatérés után meggyilkolt Andrés Escobar képével együtt tette ki Sánchez fotóját, más azt üzente: „Ha Andrés Escobart megölték egy öngól miatt, Carlos Sánchezt is ki kellene nyírni, a holttestét pedig lehugyozni.”

A kolumbiai rendőrség érthető módon komolyan vette a fenyegetéseket, és a helyi Blu Radio megerősítette, egy kiberbűnözés-üldöző osztagot különítettek el az ügy kivizsgálására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik