Vb 2018: David Villával indít kéthetes maratont a History Channel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 14:13
null
A világbajnok házigazda örül a lehetőségnek
A History Channel bejelentése szerint május 28. és június 10. között 14 napon át napi 24 órában világszerte csak a labdarúgó-világbajnokság felvezetésével foglalkozik az „A futball története – A legjobb történet, amit valaha játszottak” című mega-televíziós eseménye keretein belül. A műsor célja, hogy megragadja a 2018-as világbajnokság hangulatát és izgalmát. A műsor házigazdája David Villa lesz.

A kéthetes műsorfolyamot a világ több mint 160 országában mutatják be, középpontjában 3 eredeti, egyenként ötrészes sorozat áll.

EPIZÓDOK
1. Pelé és a fiúk Brazíliából és Argentínából
2. Pavarotti, Gazza és Kamerun oroszlánjai
3. A Három Muskétás
4. Hozza nekem ide Diego Armando Maradona vezetőjét
5. Hét gól, ami megrázta a világot.

A futball legemlékezetesebb pillanatai című sorozat a közelmúlt világbajnokságain szereplő játékosokat és csapatokat mutatja be – öt darab egyaránt 60 perc hosszú epizódban.

A Futball-keresztapák című sorozat a legnagyobb és legelismertebb klubvezetőket, gondolkodásmódjukat, stratégiájukat mutatja be.

A futball legnagyobbjai: Fej fej mellett című félórás részekben a régi idők és napjaink legnagyobbjait hozza össze, hogy kiderüljön, ki a legjobb játékos a világon.

A rövidfilmek között fotós, játékosmegfigyelő, szurkoló, játékvezető és a jövő nagy ígéretének tartott játékos sztoriját ismerhetjük majd meg a 30 perc hosszú részekben.

A fotós – Gerry Cranham és Mark Leech sportfotósok sztorija, akik a 60-as évektől kezdve fotóztak meccseket.
A játékosmegfigyelő – Piet De Visser-t a világ egyik legelismertebb játékosfigyelőjeként tartják számon. Ő fedezte fel többek között Jaan Stamot, David Luizt, Marc Overmast, Ruud Van Nistelrooyt, Eden Hazard-t és Kevin de Bruyne-t.
A szuperszurkoló – A spanyol Manuel Caceres Artesero, vagy közismertebb nevén ‘Manolo el del bombo' (Manolo, a dobos) sztorija.
A játékvezető – Jawahir Jewels, a 23 évesen egyedüliként FA minősítéssel rendelkező muszlim női játékvezető története.
A csoda – A négyéves Marco Antoniót tartják a következő Neymarnak, de a fiú ígéretes jövője veszélybe került egy olyan súlyos betegség miatt, amit Brazíliában nem tudnak gyógyítani.

„Szenvedélyes futballistaként szerencsésnek érzem magam, hogy első kézből láthattam, mennyit is jelent a foci oly sok ember számára a világon, és hogyan hat az emberek életére. Nagyon boldog vagyok, és megtiszteltetés számomra, hogy a Historyval együtt dolgozunk ezen az eseményen, mert ez a játékostársaimnak, az edzőknek és nekem is lehetőséget nyújt, hogy elmondjuk, mit jelent számunkra a játék, és hogy újra átéljünk oly sok hihetetlen emléket” – idézi David Villát a tv-csatorna hivatalos közleménye.

A 2010-es világbajnok spanyol csapat csatára néhány napja exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, amely itt olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik