Vb 2018: csak egyszer volt több tizenegyes egy játéknapon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 10:53
null
1998-ban Youri Djorkaeff volt az egyik a hat sikeres tizenegyesrúgó közül (Fotó: AFP)
Tegnap – részben a VAR közreműködésének köszönhetően – valósággal  „potyogtak" a büntetők az oroszországi világbajnokságon. A négy mérkőzésen öt tizenegyest ítéltek meg a játékvezetők – de ez sem rekord, mert egy 1998-as napon hat büntetőt végezhettek el a labdarúgók a rendes játékidőben!

A június 16-i vb-játéknapon a Franciaország–Ausztrália mérkőzésen kétszer mutatott a tizenegyespontra a játékvezető (Antoine Griezmann és Mile Jedinak is bevágta), mígaz Argentína–Izland találkozón egyszer (Lionel Messi hibázott). Maradt tizenegyes estére is: a Peru–Dánia meccsen Christian Cueva lőtt az égbe egy büntetőt, a Horvátország–Nigéria találkozónviszont Luka Modric értékesítette a horvátoknak megítéltet. Ötből három.

1998. június 24-én még eggyel több tizenegyes volt ugyanazon a vb-játéknapon. Négy találkozót játszottak aznap, és két büntetőt a francia–dán, hármat a dél-afrikai–szaúdi, egyet pedig a spanyol–bolgár összecsapáson fújtak be. Ekkor azonban minden ítélet-végrehajtó – a francia Youri Djorkaeff, a dán Michael Laudrup, a szaúdi Szami al-Dzsaber és Juszuf al-Tunajan, a dél-afrikai Shaun Bartlett, valamint a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány, Fernando Hierro – pontosan célzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik