Vb 2018: botrányos FIFA-döntés az ausztrálokkal szemben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 08:58
Annak ellenére, hogy péntek este bokasérülést szenvedett Tim Cahill, a Melbourne City csatára a Sydney FC elleni mérkőzésen, a veterán támadó ott lesz Hondurasban az ausztrál válogatottal az interkontinentális világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén. Nemcsak az ausztrálok kaptak extra segítséget: a FIFA ugyanis nyolc hondurasi játékos sárga lapját törölte, így ők tiszta lappal indulhatnak, míg az ausztrálok figyelmeztetései egyelőre úgy tűnik, hogy érvényben maradnak.

Minderről a hondurasi szövetség (FENAFUTH) főtitkára, José Ernesto Mejía számolt be, és egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy az ausztrálok sárga lapjai miért maradtak érvényben. A döntés értelmében nyolc, a selejtezősorozat korábbi szakaszában sárga lapot kapó hondurasi játékos élvezheti az amnesztiát, míg az ausztráloknál kilenc játékos sárgáit nem törölték, így ha közülük valaki a pótselejtezős párharc első meccsén sárgát kap, akkor a visszavágón nem játszhat.

Mindez azért furcsa, mert a másik interkontinentális pótselejtezőn Peru és Új-Zéland válogatottja egyaránt tiszta lappal vághat neki az oda-visszavágós párharcnak, ráadásul itt a FIFA arra hivatkozva törölte a sárgákat, hogy a csapatok eltérő számú mérkőzést játszottak, mire az interkontinentális pótselejtezőig eljutottak.

Honduras és Ausztrália ugyanúgy eltérő számú vb-selejtezőt vívott, így ezért sem érthető, miért csak a közép-amerikaiak sárga lapjait törölte el a FIFA. Az ausztrál szövetség illetékesei egyelőre nem kommentálták a döntést.

INTERKONTINENTÁLIS PÓTSELEJTEZŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
NOVEMBER 10.

Honduras–Ausztrália
VISSZAVÁGÓ
NOVEMBER 15.

Ausztrália–Honduras

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik