Vb 2018: bejött az argentinok „győzelem vagy halál” mentalitása – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 10:50
Amikor úgy tűnt, minden elveszett és egy korszak véget ért, akkor Marcos Rojo megmentette a válogatottat – így értékelte az argentin sajtó a csapat Nigéria elleni győzelmét és továbbjutását.

Csodálatos világ(bajnokság) – ezzel a címmel kommentálta az Olé argentin sportnapilap a válogatott diadalát. Az írás szerint Argentína másfél órát szenvedett, nem játszott jól, de egy percig sem adta fel, még az ellene megítélt tizenegyes után sem hagyta elveszni az álmait. „Kiabálj! Ahogy a szentpétervári szurkolók tették, ahogy Diego kiabált a lelátón, ahogy Leo a pályán. Ahogy mindannyian kiabáltunk” – olvasható.Olé argentin sportnapilap a válogatott diadalát. Az írás szerint Argentína másfél órát szenvedett, nem játszott jól, de egy percig sem adta fel, még az ellene megítélt tizenegyes után sem hagyta elveszni az álmait. „Kiabálj! Ahogy a szentpétervári szurkolók tették, ahogy Diego kiabált a lelátón, ahogy Leo a pályán. Ahogy mindannyian kiabáltunk” – olvasható.

 

A Clarín ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy a válogatott óriási szenvedéssel verte meg Nigériát.

 

A Crónica a győztes gól szerzőjét, Rojót éltette, és megjegyezte, hogy az argentinok „győzelem vagy halál” mentalitása tükröződött a meccs egészén. „Bár a mérkőzés helyi idő szerint 23 órakor ért véget, az ég ellenállt a sötétségnek, a (kék és) fehér éjszaka csak akkor kezdődött meg” – olvasható.

 

A La Nación hozzátette: „amikor a legutóbbi idők legrosszabb futballját mutattuk be, amikor egy stadionban a megdöbbentő csend uralkodott, amikor úgy tűnt, egy korszak véget ért, amikor úgy nézett ki, minden elveszett, akkor Marcos Rojo megváltoztatta a történetet”.

 

Néhány argentin újság címlapja:

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik