Vb 2018: az izlandiak kulcsembere ott lesz Messiék ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.15. 09:08
null
Gylfi Sigurdsson készen áll (Fotó: AFP)
Magnus Mar Einarsson izlandi futballriporter mindenkit megnyugtatott: a válogatott kulcsjátékosa, Gylfi Sigurdsson ott lesz Izland Argentína elleni összecsapásán.

 

Az Everton 28 esztendős sztárja még márciusban szenvedett térdsérülést, ami miatt kérdéses volt, hogy játszhat-e a világbajnokságon.

Sokan úgy vélekedtek, csoda lenne, ha felépülne az argentinok elleni csoportmérkőzésig, ám Gylfi Sigurdsson mindenkire rácáfolt – a középpályás az izlandiak Norvégia elleni felkészülési találkozón csereként 27 percet kapott (s gólt is szerzett), majd Ghána ellen kezdőként 67 percet játszott.

Magnus Mar Einarsson izlandi sportriporter most eloszlatott minden kételyt: Sigurdsson az argentinok ellen végig ott lehet a pályán!

„Minden rendben van Gylfivel, azt hiszem, biztosan végigjátssza az argentinok elleni összecsapást. A nap minden egyes percében azért küzdött, hogy készen álljon a világbajnokságra. Rengeteget dolgozott ezért. Napi hat-hét-nyolc órát készült, hogy biztossá váljon a szereplése és a formája is rendben legyen.”

„Először senki sem sejtette, hogy Sigurdsson megsérült, mivel nem kért cserét, végigjátszotta az Everton Brighton elleni bajnokiját, csak később hallottuk, hogy fájlalja a térdét és a világbajnokságon való szereplése is kérdéses. Egész Izland érte aggódott, aztán jött a hír, hogy körülbelül két hónapos kihagyással kell számolnia, ami alapvetően pozitív volt, viszont a rehabilitációja alatt ismét megsérült, úgyhogy óriási volt a kérdőjel körülötte.”

„Ghána ellen már hatvanhét percet töltött a pályán, fantasztikusan teljesített, a csapat támadójátékát teljes egészében ő építette és irányította. Az együttes egyik húzóembere, ő a fő »szervező«.”

D-CSOPORT
Argentína (D1)
Izland (D2)
Horvátország (D3)
Nigéria (D4)
Június 16., 15.00
Moszkva
Szpartak Stadion
Argentína (D1)Izland (D2)
Június 16., 21.00
Kalinyingrád
Kalinyingrád Stadion
Horvátország (D3)Nigéria (D4)
Június 21., 20.00
Nyizsnyij Novgorod
Nyizsnyij Novgorod Stadion
Argentína (D1)Horvátország (D3)
Június 22., 17.00
Volgográd
Volgográd Aréna
Nigéria (D4)Izland (D2)
Június 26., 20.00
Szentpétervár
Kresztovszkij Stadion
Nigéria (D4)Argentína (D1)
Június 26., 20.00
Rosztov
Rosztov Aréna
Izland (D2)Horvátország (D3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik